Oamenii nu vor supravieţui unui eveniment cosmic, care va lovi Pământul, atrag atenţia oamenii de ştiinţă, care arată şi ce durată de viaţă mai are planeta noastră. Ei au observat, la miliarde de kilometri distanţă, un proces similar cu ce va avea loc şi în sistemul nostru solar.
Un astrofizician de la Observatorul din Paris ne explică cum va dispărea planeta Pământ. Astronomii au detectat o pitică albă, similară cu Soarele nostru, care este pe cale să absoarbă total o exoplanetă situată la câteva miliarde de kilometri distanţă de Pământ, potrivit revistei Nature. Astrofizicianul Anthony Boccaletti spune că Pământul va dispărea în acelaşi. Din fericire, acest lucru se va întâmpla abia peste 5 miliarde de ani.
Exoplaneta descoperită pierde 3.000 de tone de material pe secundă. Atmosfera corpului ceresc este asemănătoare cu cea a planetei Neptun şi se prezintă sub forma unor cantități considerabile de hidrogen, oxigen și sulf.
Pământul nu este singura planetă ce va fi distrusă
Cât priveşte sistemul nostru solar, acesta nu va rămâne pentru totdeauna în forma actuală. În aproximativ 5 miliarde de ani, Soarele se va extinde foarte mult în diametru, ceea ce va duce la distrugerea Pământului, iar apoi va întra într-un colaps gravitaţional, transformându-se într-o stea pitică, declară astrofizicianul Anthony Boccaletti de la Observatorul din Paris.
Astronomii au cercetat mai multe sisteme unde acest eveniment s-a petrecut deja şi au reuşit să detecteze o planetă uriaşă, de patru ori ca mărime faţă de Pământ, care a supravieţuit cataclismului pentru că probabil se afla la o distanţă foarte mare de steaua muribundă. Pământul nu va putea însă supravieţui şi, în plus, Soarele va mai înghiţi, peste aproximativ 5 miliarde de ani, şi planetele Mercur, Venus și Marte, scrie romaniatv.net.