Omnilogic, unul dintre cei mai mari integratori si distribuitori de produse IT&C de pe piata locala, a anuntat ca are in plan ca pana in 2010-2011 sa detina o retea de 4-5 datacenter-uri in intreaga tara. Compania a inagurat recent primul astfel de centru printr-o investitie de 6 milioane de euro.

Conform declaratiilor lui Gabriel Marin, directorul general al Omnilogic, in acest moment compania cauta locatii pentru 2-3 noi datecenter-uri in tara, in apropiere de surse ieftine de energie.

Primul datacenter Omnilogic, cu o suprafata de 1.500 metri patrati, este situat in Otopeni, in interiorul unui campus cu o suprafata totala de 3 hectare. Acesta face parte dintr-o investitie de peste 23 de milioane de euro si poate fi extins pana la 3.000 de metri patrati, in faza a doua. Datacenter-ul beneficiaza de toate utilitatile necesare unui asemenea mijloc fix (protectie antiseismica, surse de utilitati complet redundante, racire mixta aer/apa, generatoare independente la nivelul puterii nominale, etc). Acesta poate gazdui datele a 4-5 companii mari, 20-30 companii medii si a unui numar nelimitat de companii mici.

„Darea in functiune a acestei investitii, face parte din strategia Omnilogic de a anticipa evolutiile pietei globale de tehnologie. Decizia de a investi a fost luata acum aproape trei ani, intr-un moment in care focus-ul industriei incepea, dupa aproape 30 de ani, sa se indeparteze din ce in ce mai mult de PC-ul traditional” a mai declarat Gabriel Marin in cadrul celei de-a zecea editii a Convergent Networks, eveniment organzat de Omnilogic si IDG Romania.

Acesta a mai adaugat ca nu intentioneaza sa intre in business-ul de hosting la nivelul conceptual de baza, neavand in plan sa inchirieze metri patrati in datacenter sau sa ofere acces la facilitatile acestuia decat clientilor directi.

Reprezenatntii Omnilogic au anuntat de asemenea si semnarea unui parteneriat de distributie a produselor Corning Cable System, dezvoltator, producator si furnizor de solutii de cablu cu fibra optica. Omnilogic va distribui pe piata din Romania si produsele Scientific Atlanta.