Avertisment crunt pentru toată Europa! Este o bombă sanitară cu ceas: Trebuie să acţioneze rapid

Directorul regional pentru Europa al OMS a subliniat că sistemele de sănătate ale ţărilor europene se confruntă cu o criză de angajați. Specialistul spune că această problemă reprezintă o „bombă cu ceas”, iar autoritățile trebuie să acționeze rapid.

„Criza provocată de numărul insuficient al lucrătorilor sanitari face deja ca forţa de muncă din sectorul sanitar şi accesul la serviciile de sănătate să plătească un preţ greu. Statele trebuie să ia acest lucru în serios şi să acţioneze rapid, individual şi colectiv prin intermediul alianţelor regionale”, a declarat directorul regional pentru Europa al OMS, Hans Kluge, conform efe.com

Forţa de muncă în sectorul sănătăţii se simte subestimată şi suprasolicitată

De asemenea, acesta a spus că numeroasele greve ale lucrătorilor sanitari în diverse ţări sunt un semnal care arată că forţa de muncă în sectorul sănătăţii se simte subestimată şi suprasolicitată.

„Numeroasele greve ale lucrătorilor sanitari în diverse ţări sunt un semnal care arată că forţa de muncă în sectorul sănătăţii se simte subestimată şi suprasolicitată. Orele lucrate peste program, remunerarea şi susţinerea profesională adesea inadecvate, criza gravă de personal şi ratele înalte de infectare şi decese de COVID-19 în rândul lucrătorilor sanitari din prima linie, mai ales în primele etape ale pandemiei, au lăsat urme adânci.

Cea mai bună modalitate de a ne arăta consideraţia faţă de toţi lucrătorii sanitari este să investim în ei, şi făcând acest lucru investim într-un viitor mai sănătos pentru noi toţi”, a mai spus Hans Kluge.

Cazurile de COVID din China provoacă îngrijorări pentru OMS

De asemenea, directorul general al OMS a informat anterior că organizația este îngrijorată din cauza creşterii bruşte a numărului de cazuri de COVID-19 în China.

„OMS este foarte îngrijorată din cauza situaţiei aflate în plină evoluţie în China, cu relatări tot mai multe despre forme grave ale bolii”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Potrivit directorului OMS, organizația are nevoie de mai multe informaţii detaliate despre numărul cazurilor severe de boală, numărul spitalizărilor şi al internărilor în secţii de terapie intensivă pentru a realiza o analiză cuprinzătoare a situaţiei epidemiologice din China.