Programele dedicate sporturilor de masă includ proiectele care susțin românii să facă mai mult sport și care promovează importanța mișcării în rândul copiilor și tinerilor, cu focus pe sporturi de masă ca fotbalul, atletismul, înotul, ciclismul și triatlonul.
În ceea ce privește dezvoltarea sustenabilă a orașelor, Fundația Tinmar are ca obiectiv finanțarea, prin selecție deschisă, a acelor proiecte de infrastructură, mediu, reciclare, transport alternativ etc. care rezolvă probleme de mediu și de urbanitate din marile orașe.
Cea de-a treia direcție de activități a Fundației Tinmar include programe care ajută tinerii să se dezvolte în liderii de mâine ai comunităților. În spiritul acestui obiectiv, fundația finanțează, prin selecție deschisă, proiecte care contribuie la educația pentru științe, educația antreprenorială și de leadership.
Tinmar a apărut pe piață în 2001, începând cu comercializarea produselor petroliere. În următorii ani, și-a extins portofoliul, devenind pe rând și furnizor de energie electrică, de gaze naturale și producător de energie regenerabilă din panouri solare. În 2009 a devenit prima companie românească listată la European Energy Exchange, iar din 2012 a intrat pe segmentul producătorilor de energie regenrabilă. Un an mai târziu a atins cifra record de 100.000 de tone de produse petroliere comercializate, iar din 2014 compania este liderul pe piața concurențială de energie.
Anul trecut, compania a avut o cifră de afaceri de 733 de milioane de euro, ceea ce înseamnă o creștere de 400% față de 2010.