În decembrie 2016, autorităţile israeliene l-au plasat pe Steinmetz sub arest la domiciliu, eliberându-l două săptămâni mai târziu fără a-l pune sub acuzare, într-un dosar privind acuzaţii de mită în cadrul activităţilor firmei sale de minerit BSG Resources din Africa.

Compania BSGR a negat că ar fi vinovată de vreun delict. Cu acea ocazie, poliţia a informat că Steinmetz şi alţi israelieni care trăiau în afara ţării ar fi plătit zeci de milioane de dolari unor înalte oficialităţi publice din Guineea, stat în vestul Africii, pentru a-şi promova afacerile. 

Într-o declaraţie difuzată luni, poliţia israeliană a anunţat că cinci suspecţi au fost reţinuţi pentru a fi interogaţi sub suspiciunea de spălare de bani, uz de fals, fraudă, obstrucţionarea justiţiei şi mită. 

O sursă informată despre cursul anchetei a declarat Reuters că unul dintre suspecţi este Steinmetz. Totodată, mass media israeliană l-a identificat pe miliardarul israelian printre cei reţinuţi şi interogaţi. Contactat de Reuters, un birou de avocatură israelian care îl reprezintă pe omul de afaceri a refuzat să comenteze informaţia. 

Poliţia a anunţat că persoanele reţinute, al căror nume nu au fost publicate în comunicatul de presă, sunt suspectate că „au lucrat împreună şi metodic cu principalul suspect pentru a crea şi prezenta contracte şi acorduri fictive… despre o ţară străină pentru a transfera fonduri şi a spăla bani”. 

În declaraţie, în care ţara respectivă nu a fost precizată, se mai menţiona că, „în conformitate cu evoluţia anchetei, se va lua o decizie dacă cei implicaţi vor fi aduşi în faţa unui tribunal”. 

Poliţia a mai anunţat că la locuinţele şi birourile suspecţilor au fost efectuate percheziţii. 

Steinmetz este implicat în dosare de corupţie şi în România, fiind trimis în judecată în dosarul retrocedării unei suprafeţe din pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa. 

AGERPRES