Compania Trotter Prim, deţinută de omul de afaceri Dragoş Petrescu, a inaugurat astăzi restaurantul berărie Hanu’ Berarilor Interbelic, în urma unei investiţii de 400.000 de euro. Noua locaţie va fi deschisă pentru public începând cu 8 octombrie şi este situată în locul fostei ”Case Bucur” din str. Poenaru Bordea, între Cheiul Dâmboviţei şi Bd. Unirii din Bucureşti. Potrivit oficialilor companiei, care administrează reţelele de restaurante City Grill şi
Compania Trotter Prim, deţinută de omul de afaceri Dragoş Petrescu, a inaugurat astăzi restaurantul berărie Hanu’ Berarilor Interbelic, în urma unei investiţii de 400.000 de euro.
Noua locaţie va fi deschisă pentru public începând cu 8 octombrie şi este situată în locul fostei ”Case Bucur” din str. Poenaru Bordea, între Cheiul Dâmboviţei şi Bd. Unirii din Bucureşti.
Potrivit oficialilor companiei, care administrează reţelele de restaurante City Grill şi Buongiorno, cafenelele City Cafe şi unitatea Caru’ cu Bere, deschiderea face parte din planul de dezvoltare al companiei. Dragoş Petrescu este de părere că situaţia economică actuală nu a reprezentat un impediment pentru o nouă inaugurare. “Datorită succesului înregistrat pe modelul Caru’ cu bere am hotărât să dezvoltăm un restaurant berărie , un restaurant eveniment”, a declarat pentru capital.ro acesta, adăugând că are mare încredere că zona Centrului Istoric este una ideală pentru o astfel de locaţie.
Hanu’ Berarilor Interbelic , un restaurant-istorie
Hanu’ Berarilor Interbelic este situat într-o clădire pe două nivele înregistrată ca monument istoric şi îşi propune să refacă atmosfera boemă a perioadei interbelice, atât prin păstrarea designului arhitectural, cât şi printr-un program artistic zilnic la prânz şi la cină.
Clădirea cunoscută la începutul secolului sub numele “Casa Oprea Soare” şi ulterior “Casa Bucur” are o istorie lungă, deloc uşoară. Construită între anii 1910-1914 şi înconjurată de 3 străzi – Sfinţii Apostoli, Apolodor şi Poenaru Bordea, casa a fost rechiziţionată în 1945 de către Partidul Socialist, acesta fiind înlocuit în timp de sucursale ale Partidului Comunist. După 63 de ani se recunoaşte dreptul de proprietate al moştenitorilor, aceştia intrând efectiv în posesia imobilului pe 20 martie 2008.
Meniuri speciale
Restaurantul berărie Hanu’ Berarilor Interbelic are o capacitate de 800 de locuri (300 de locuri în interior şi de 500 de locuri pe terasă) şi propune un meniu variat ce îmbină produsele specifice bucătăriei româneşti cu cele ale unor renumite berării din Europa cum ar fi Augustiner, Hofbrauhaus şi Caru’ cu bere. Mai mult chiar, Dragoş Petrescu a declarat că restaurantul va disune de un sortiment de bere, berea casei, produsă special pentru acest restaurant.”Vom avea şi nelipsita bere nefiltrată din restautrantele City Grill”, a mai adăugat
Afaceri în stagnare
Compania condusă de Petrescu a înregistrat anul trecut afaceri de 15,2 milioane de euro, în creştere cu 25% faţă de anul 2007. Potrivit acestuia, pentru anul în curs Trotter Prim mizează pe menţinerea business-ului la nivelul din 2008. “Ne străduim să atingem nivelul cifrei de afaceri de anul trecut şi cu siguranţă vom depăţi nivelul echivalent în lei, existând totuşi o depreciere în euro datorată cursului de schimb”, a declarat Dragoş Petrescu.
Vânzări mai mici pentru locaţiile din malluri
În ceea ce priveşte impactul crizei, acesta a declarat că au scăzut vânzările din restaurantele din centrele comerciale şi s-a diminuat media pe trenzacţie în restaurantele independente. “În schimb înregistrăm un trend ascendent al numărului de clienţi din restaurantele independente ceea ce a deteminat echilibrarea vânzărilor comparative”, a mai spus Petrescu.
Hanu’ Berarilor Interbelic devine cel de-al 14-lea membru al grupului Trotter Prim care beneficiază de o experienţă de management Horeca de peste 10 ani, alăturându-se celor 8 restaurante şi cafenele City Grill/City Café, 2 restaurante Trattoria Buongiorno, Caru’ cu Bere, Bundetot, Cantina Sport bar & cafe, confirmând astfel strategia de management a grupului care vizează intrarea pe nişe de piaţă. Investiţiile directe sunt orientate doar către locaţii din Bucureşti, extinderea în provincie urmând a se realiza şi în sistem de franciză.