Fostul partener al firmei Băneasa Developments, care construieşte Proiectul Băneasa, Michael Lloyd a fost numit director non-executiv la compania imobiliară Rutley European Property, controlată de omul de afaceri Dinu Patriciu, potrivit unui comunicat remis Bursei de la Londra.

La sfârşitul anului trecut, când Dinu Patriciu a achiziţionat fondul de investiţii Fabian, care deţine 11 proiecte în România, se zvonea că Michael Lloyd ar fi consiliat tranzacţia, însă acesta a dezminţit informaţiile la acea vreme.

Lloyd a înfiinţat, la începutul acestui an, o firmă de servicii de administrarea activelor în domeniul imobiliar pentru clienţi din Europa Centrală şi regiunea Mării Negre, denumită Quintet Asset Management.

Partenerul lui Popoviciu

Michael Lloyd este implicat în piaţa imobiliară românească din anul 1992, ocupând la început poziţia de consilier al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Privatizare şi, ulterior, al preşedintelui Agenţiei Române de Dezvoltare. Anterior, Lloyd a ocupat poziţia de partener la compania de servicii imobiliare Jones Lang LaSalle.

Lloyd a fost numit în anul 2000 în funcţia de director executiv al Băneasa Developments, companie controlată de Gabriel Popoviciu, Radu Dimofte şi Sorin Creţeanu, care construieşte unul dintre cele mai mari proiecte imobiliare din România. În luna noiembrie a anului trecut, Lloyd şi-a anunţat retragerea de la conducerea Băneasa Develpments.

Fondul de proprietăţi imobiliare Rutley European Property Limited controla, la jumătatea acestui an, active în valoare totală de 488 milioane lire (541 milioane euro), majortatea în Germania, dar şi în Polonia, Suedia, Franţa, Belgia şi Olanda.

Vehicolul investiţional Black Sea Global Properties, controlat de Dinu Patriciu, deţine 73,5% din acţiunile Rutley.