Aproximativ 230 milioane de euro au fost alocați pentru construcția unei noi centrale de butadienă în sectorul petrochimic al rafinăriei Burghausen și pentru modernizarea centralei existente din Schwechat. Butadiena este un ingredient de bază în industria maselor plastice, fiind folosit cu precădere în sectorul auto și în producția anvelopelor. Cererea de butadienă a înregistrat o creștere semnificativă la nivel mondial. Astfel, OMV a mai făcut un pas important în extinderea pieței de rafinare și în continua optimizare și integrare a rafinăriilor sale.
„Investim în aceste facilități cu scopul de a crește nivelul de coordonare a unităților noastre din Burghausen și Schwechat în ceea ce privește produsele petrochimice. Prin optimizarea portofoliului nostru de producție vom dobândi o evoluție semnificativă a potențialului de creștere și ne vom îmbunătăți poziția de competitor pe termen lung”, a spus Manfred Leitner, Membru al Consiliului Executiv OMV și Responsabil de Rafinare și Marketing.
Schimbările globale din sectorul de rafinare vor crește importanța produselor petrochimice derivate din petrol în Europa, pe lângă produsele din petrol clasice, ca diesel, ulei pentru încălzit și combustibili. „OMV produce butadienă în Schwechat de mai multe decenii. Suntem convinși că putem realiza economii la scală și sinergii între cele două rafinării, prin extinderea planificată și prin noua construcție la centralele de butadienă din Schwechat și Burghausen. În viitor, aceste două unități vor permite OMV să asigure aproximativ 6% din producția totală de butadienă din Europa”, a adăugat Leitner.
Procesul de extindere a centralei de butadienă din Schwechat este așteptat să înceapă în iunie 2014, în timp ce activitatea operațională a noii construcții din Burghausen este planificată pentru cel de-al doilea trimestru din 2015.