Investiția, începută în urmă cu patru ani, va permite companiei să livreze gaze în sistemul național de transport, la presiuni de până la 40 de bari. Prin cele două unități se procesează circa 7,5% din producția de gaze a OMV Petrom în România. Dacă s-ar folosi doar pentru încălzire, producția anuală de gaze procesată la Burcioaia (Vrancea) și Mădulari (Vâlcea) ar putea acoperi necesarul pentru 330.000 de locuințe.
“Burcioaia și Mădulari sunt proiecte gemene în care s-au implementat soluții standardizate și de proiectare modulară pentru instalațiile din Upstream. Proiectele Burcioaia și Mădulari ne permit să procesăm gaze la o capacitate de până la două milioane de metri cubi standard pe zi și să livrăm gaze în sistemul național de transport, la presiuni ridicate. În plus, ele prelungesc durata operațiunilor de producție pe zăcăminte mature, deoarece noile stații pot prelua gaze la presiuni reduse”, a declarat Peter Zeilinger, membru al directoratului OMV Petrom responsabil de Upstream.
Proiectele de gaze de la Burcioaia și Mădulari includ construirea de conducte pentru preluarea gazelor de la zăcăminte, construirea stațiilor pentru uscarea, comprimarea și măsurarea gazelor, precum și infrastructura necesară pentru conectarea la sistemul național de transport.
Două compresoare de înaltă eficiență cu o putere nominală de 1MW fiecare asigură puterea de compresie pentru livrarea în sistemul național. În total, 19 sonde, cu o producție cumulată de până la 7.000 bep/zi, au fost conectate la aceste facilități.
OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier integrat din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de ţiţei şi gaze de aproximativ 64 milioane bep în 2016. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere, OMV Petrom este prezent pe pieţele din România şi ţările învecinate prin intermediul a 787 benzinării, la sfârșitul lunii septembrie 2017, sub două branduri, OMV și Petrom.