Compania a anunţat, astăzi, printr-un comunicat remis Bursei de Valori Bucureşti că în luna iulie a pus în funcţiune o nouă instalaţie de desulfurare a gazelor în cadrul rafinăriei Petrobrazi. Proiectul noii instalaţii de desulfurare a fost demarat la sfârşitul anului 2010 şi a presupus investiţii care s-au ridicat la circa 40 de milioane de euro.

Noua instalaţie permite reducerea emisiilor poluante ale rafinăriei, contribuind astfel la un mediu mai curat, spun oficialii Petrom. În plus, noua instalaţie va avea un impact pozitiv asupra eficienţei energetice a rafinăriei.

‘Programul de modernizare a rafinăriei Petrobrazi se apropie treptat de finalizare. Unul din principalele obiective ale modernizării a fost deja atins odată cu ajustarea capacităţii care permite rafinăriei să proceseze eficient întreaga cantitate de ţiţei produsă de divizia noastră de explorare şi producţie în România. Mai mult, dorim să creştem ponderea de motorină în mixul de produse şi să avem o rafinărie europeană, modernă, conformă cu standardelor de mediu din UE. Iar instalaţia de desulfurare este un pas important în această direcţie’, a declarat Neil Anthony Morgan, membru al directoratului OMV Petrom, responsabil cu activitatea de Rafinare şi Marketing.

Pentru modernizarea şi eficientizarea rafinăriei Petrobrazi, OMV Petrom a alocat un buget de investiţii de circa 600 de milioane de euro, din care în jur de 500 de milioane de euro au fost deja investite până la acest moment.

O altă etapă în cadrul proiectului de modernizare a rafinăriei Petrobrazi a fost marcată în ianuarie 2013, când s-a finalizat modernizarea instalaţiei de cocsare, în urma unei investiţii de circa 45 de milioane de euro. Următorii paşi vizează extinderea capacităţii instalaţiilor de hidrofinare motorină şi de cracare catalitică, ce reprezintă ultima etapă în procesul de creştere a eficienţei rafinăriei şi îmbunătăţire a randamentelor de produse albe rafinate.

Compania austriacă OMV deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom. Ministerul Economiei are o participaţie de 20,64%, Fondul Proprietatea deţine 18,99%, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare are o participaţie de 1,62%, iar 7,74% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti, potrivit Agerpres.

În ediţia print a revistei Capital găsiţi un interviu cu Mariana Gheorghe, directorul general al OMV Petrom.

Citiţi şi: Ce pericole se abat asupra rafinăriilor europene