OMV Petrom anunță o producție de petrol în scădere. Câți barili produce compania în fiecare zi

petrol

SURSA FOTO: Dreamstime

Producţia de hidrocarburi a OMV Petrom a scăzut în primul trimestru al anului 2024, față de aceeași perioadă a anului trecut, anunță Bursa de Valori Bucureşti. Producția de hidrocarburi a fost cu 4 procente mai mică.

Producţia de hidrocarburi a scăzut în T1

Conform informațiilor comunicate marți la Bursa de Valori București, OMV Petrom a înregistrat în primul trimestru al anului 2024 o producție de hidrocarburi de 111.700 de barili echivalent petrol pe zi.

Numărul este în scădere cu 4% față de nivelul din aceeași perioadă a anului precedent. Atunci producția a fost de 116.300 de bep/zi.

În ceea ce privește producția de țiței și condensat, aceasta a înregistrat o valoare de 53.500 bep/zi, în scădere cu 4,5%.

Producția de gaze naturale a fost de 58.100 bep/zi, înregistrând o scădere de 3,65%.

SURSA FOTO: Facebook, OMV Petrom

Volumul total de vânzări de hidrocarburi a scăzut

În primele trei luni ale anului curent, volumul total de vânzări de hidrocarburi a atins 106.500 bep/zi. Datele arată că s-a înregistrat o scădere de 4,4% față de nivelul înregistrat în primul trimestru al anului 2023.

Volumul vânzărilor de țiței și condensat a înregistrat o scădere de 5%. Acestea au ajuns la 56.200 bep/zi, în timp ce vânzările de gaze naturale au înregistrat o diminuare de 3,8%, ajungând la 50.300 bep/zi.

Pe de altă parte, vânzările totale de produse rafinate au înregistrat o creștere de 4%. Acestea au ajuns la 1,29 milioane de tone.

În ceea ce privește vânzările de gaze către terți, acestea s-au situat la 9,17 TWh, înregistrând o scădere de 17%.

Producția netă de energie electrică la Centrala de la Brazi a atins 1,6 TWh, înregistrând o creștere semnificativă de 65% față de perioada ianuarie-martie 2023.

OMV Petrom, cel mai mare producător integrat de energie din Europa de Sud-Est

OMV Petrom se distinge ca fiind cel mai important producător integrat de energie din regiunea Europei de Sud-Est, având o producție anuală combinată de țiței și gaze la nivel de grup, care a atins aproximativ 41 de milioane de bep în 2023.

Grupul deține o capacitate de rafinare anuală de 4,5 milioane de tone și gestionează o centrală electrică pe gaz natural, extrem de eficientă, cu o capacitate de 860 MW.

În domeniul distribuției de produse petroliere la nivel de amănunt, Grupul este activ atât în România, cât și în țările vecine.

Grupul activează prin intermediul unei rețele de aproximativ 780 de benzinării.

La finalul anului 2023, OMV Petrom era o companie în care acționarii români dețineau peste 43% din totalul acțiunilor.

Această participație include o cotă de 20,7% deținută de statul român.

Include și o participație de 22,5% deținută de fondurile de pensii din România.

De asemenea, această cotă include aproape 500.000 de investitori individuali și alte entități românești.