OMV Petrom, nemulţumit de justiţia din România

Actul de justiţie în România are deficienţe şi trebuie îmbunătăţit, pentru stimularea mediului de afaceri, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, directorul general al OMV Petrom, Mariana Gheorghe. "Este nevoie de îmbunătăţirea actului de justiţie, pentru a stimula un mediu de afaceri sănătos. Nu există o practică unitară, există deficienţe a practicii juridice, practica din tribunale a făcut ca astfel de decizii să fie date, angajaţii să fie plătiţi", a spu

Actul de justiţie în România are deficienţe şi trebuie îmbunătăţit, pentru stimularea mediului de afaceri, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, directorul general al OMV Petrom, Mariana Gheorghe.

„Este nevoie de îmbunătăţirea actului de justiţie, pentru a stimula un mediu de afaceri sănătos. Nu există o practică unitară, există deficienţe a practicii juridice, practica din tribunale a făcut ca astfel de decizii să fie date, angajaţii să fie plătiţi”, a spus Gheorghe, referindu-se la cazurile în care angajaţii Petrom au acţionat compania în instanţă cerând plata unor bonusuri.

În ultimii ani, Petrom a constituit provizioane în valoare totală de 1,4 miliarde de lei pentru litigiile cu angajaţii.

„Legislaţia românească prevede ca noi să plătim angajatului după prima decizie a unui tribunal, dar noi continuăm procesul legal de atac a deciziilor judecătoreşti. Sunt tot felul de abuzuri, cum ar fi că se depun dosare în care apar oameni care nu au lucrat nicodată în Petrom sau dosarele se depun la instanţe care nu au competenţa necesară. Am sesizat şi Consiliul Superiror al Magistraturii”, a continuat Gheorghe.

E a aprecizat că Petrom a început să câştige procese în care angajaţii cer plata de bonusuri, astfel că anul trecut nu a fost necesară suplimentarea fondurilor pentru provizioane pentru astfel de litigii.

„Sunt mii de procese. Când avem decizii în favoarea noastră, am început recuperara sumelor datorate de anagajaţi. Nu vreau să ma refer la alte abuzuri înpotriva Petrom”, a mai spus Gheorghe.

Compania este deţinută de grupul austriac OMV.

SURSA: Mediafax