Conform documentului, suma nu poate fi divulgată, iar transferul licenţelor se realizează în conformitate cu toate drepturile şi obligaţiile ce decurg din Legea Petrolului şi alte reglementări. Transferul este supus aprobării autorităţilor competente.
"Se estimează că finalizarea tranzacţiei va avea loc la sfârşitul trimestrului IV din 2016, când Mazarine Energy România va prelua rolul de operator al zăcămintelor şi angajator al celor peste 200 de salariaţi ai OMV Petrom din prezent. Mazarine a identificat o serie de oportunităţi de optimizare a producţiei şi lucrări de reparaţii capitale care vor determina o creştere a producţiei. În plus, sunt planificate campanii de achiziţie seismică pentru a identifica structuri care nu au fost încă forate. Cele 19 zăcăminte fac parte dintr-un pachet de zăcăminte selectate în 2014 pentru a fi transferate, ca parte a programului de optimizare a portofoliului. În 2015, cele 19 zăcăminte au avut o producţie zilnică totală de aproximativ 1.000 bep/zi (reprezentând sub 1% din producţia zilnică a OMV Petrom)", menţionează sursa citată.
Fondurile pentru tranzacţie vor proveni din linia de capital de 500 milioane dolari furnizată de Carlyle International Energy Partners, un fond de 2,5 miliarde dolari care investeşte în explorare şi producţie de petrol şi gaze, rafinare şi marketing, servicii la zăcăminte petroliere la nivel internaţional, şi în rafinare şi marketing în Europa, Africa, America latină şi Asia.
"Având în vedere actualul context al petrolului, facem eforturi pentru a ne creşte eficienţa şi pentru a genera mai multă valoare. Măsurile vizează şi optimizarea portofoliului, ceea ce ne permite să simplificăm operaţiunile şi să ne concentrăm pe creşterea profitabilităţii din zăcămintele rămase", a declarat Peter Zeilinger, membru al directoratului OMV Petrom, responsabil cu activităţile de upstream.
OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier integrat din Europa de Sud-est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze de aproximativ 65 milioane bep în 2015. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW şi un parc eolian de 45 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere, OMV Petrom este prezent pe pieţele din România şi ţările învecinate prin intermediul a 784 benzinării, la 30 iunie 2016. Din 2007, OMV Petrom a integrat în strategia sa de business principiile responsabilităţii corporatiste. În această perioadă, compania a alocat peste 40 milioane euro pentru dezvoltarea comunităţilor din România, concentrându-se pe protecţia mediului, educaţie, sănătate şi dezvoltare locală.
Mazarine Energy este o companie nelistată de explorare şi producţie, care se concentrează pe oportunităţi de exploare convenţională, de dezvoltare şi producţie cu riscuri mici, pe termen scurt în Europa, Africa şi zona Mediteraneană extinsă. Cu sediul central în Haga, compania este activă în prezent în Africa de Nord, având controlul majoritar al licenţei Zaafrane din Tunisia, unde au fost săpate două sonde de explorare în apropierea infrastructurii existente. Ambele au descoperit hidrocarburi şi au fost testate cu succes la debite comerciale. AGERPRES