În perioada aprilie-iunie 2012, OMV a avut o producţie de hidrocarburi de 305.000 de barili echivalent petrol pe zi, faţă de 275.000 barili echivalent petrol pe zi în aceiaşi perioadă a anului trecut.

În schimb, producţia de hidrocarburi realizată de Petrom a scăzut uşor la 182.000 de barili echivalent petrol pe zi în trimestrul al doilea din acest an de la 187.000 în perioada similară a anului trecut.

OMV a mai anunţat că marja de rafinare, un indicator al profitabilităţii, a urcat la 7,84 dolari per baril în trimestrul al doilea, comparativ cu 4,34 dolari per baril în primele trei luni ale acestui an şi 3,38 dolari per baril în trimestrul al doilea al anului trecut.

OMV a anunţat că pe segmentul de rafinare, îmbunătăţirea situaţiei pe pieţe în perioada aprilie-iunie 2012 nu a putut fi pe deplin utilizată în urma opririi producţiei rafinăriei Petrobrazi timp de şase săptămâni pentru a moderniza instalaţia de distilare, ceea ce va ajusta capacitatea rafinăriei la 4,2 milioane tone pe an şi va putea procesa în întregime producţia de ţiţei a Petrom.

Rezultatele oficiale pentru trimestrul al doilea urmează să fie publicate la data de 8 august.

Grupul austriac OMV este acţionarul majoritar al Petrom, cu o participaţie de 51,01%, în vreme ce Ministerul Economiei şi Comerţului deţine un pachet de 20,64% din acţiuni, iar Fondul Proprietatea 20,11%. Petrom este cea mai mare companie românească de petrol şi gaze, cu activităţi în sectoarele Explorare şi Producţie, Rafinare şi Produse Petrochimice, Marketing, Gaze Naturale şi Energie.