Grupul austriac OMV va vinde, până la sfârşitul acestui an, sucursala de furnizare a combustibilului pentru încălzire din Austria, OMV Warme VertriebsgmbH, ca parte a procesului de reorganizare a firmelor de vânzare din cadrul acestui tip de activităţi.

„Principalul obiectiv este acela de a găsi un viitor partener al mărcii puternic, care să distribuie combustibilii (…) şi să deservească baza de clienţi OMV, cu sprijinul forţei de muncă existente”, se arată într-un comunicat al OMV transmis, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

Repoziţionarea activităţilor cu combustibili pentru încălzire ale OMV a început în 2008, prin vânzarea firmei OMV Bayern.

„OMV urmăreşte simplificarea structurilor sale de vânzări. În viitor, distribuţia combustibilului pentru încălzire către clienţii persoane fizice se va realiza exclusiv prin intermediul aşa-numiţilor parteneri ai mărcii OMV”, precizează sursa citată.

OMV Wärme VertriebsgmbH, deţinută integral de OMV Refining & Marketing, are 47 de angajaţi şi şase birouri de vânzare între Viena şi Lustenau, furnizând clienţilor austrieci combustibil pentru încălzire.

Grupul austriac de petrol şi gaze OMV este acţionarul majoritar al OMV Petrom (SNP), principalul producător de petrol şi gaze din România.

SURSA: Mediafax