La o întâlnire cu presa organizată la Londra, Wolfgang Ruttenstorfer a anunţat că obiectivul său este reducerea costurilor cu trei procente, sau 100 milioane de euro anual, în 2011 şi 2012. Potrivit CEO-ului de la OMV, reducerile de costuri vor proveni în principal de la divizia downstream a OMV şi din restructurarea personalului.

De asemenea, Ruttenstorfer a mai anunţat că OMV este în continuare interesat de posibilitatea construirii unei noi rafinării la Ceyhan, Turcia, dar a adăugat că grupul austriac îşi va asuma doar o participaţie minoritară la un astfel de proiect.

La începutul acestei luni OMV a anunţat că şi-a majorat participaţia la compania turcă Petrol Ofisi de la 41,58% la 95,75% contra sumei de un miliard de euro. Petrol Ofisi are aproximativ 2.400 de bezinării, o cotă de piaţă de 27 de procente din vânzările de combustibili şi un sfert din capacitatea de stocare din Turcia.

OMV activează în 13 ţări din Europa Centrală în domeniile de Rafinare şi Marketing şi în 19 ţări în şase zone importante în domeniul de Explorare şi Producţie, Distribuţie gaze, precum şi Produse Chimice, în 27 de ţări, pe cinci continente.

Grupul austriac OMV este acţionarul majoritar al Petrom, cu o participaţie de 51,01 la sută, în vreme ce Ministerul Economiei şi Comerţului deţine un pachet de 20,64 la sută din acţiuni, iar Fondul Proprietatea 20,11 la sută. Petrom este cea mai mare companie românească de petrol şi gaze, cu activităţi în sectoarele Explorare şi Producţie, Rafinare şi Produse Petrochimice, Marketing, Gaze Naturale şi Energie.

Grupul Petrom a încheiat primele nouă luni din 2010 cu un profit net de 1,411 miliarde lei, în creştere cu 46,3% faţă de cel din perioada similară a anului trecut. Vânzările companiei au crescut în primele nouă luni din 2010 cu 11 procente faţă de perioada ianuarie-septembrie 2009, până la 13,158 miliarde lei.
SURSA: Agerpres