Cererile depuse de firme la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) şi aflate în competenţa judecătorului delegat vor fi soluţionate de către directorul Oficiului şi alte persoane desemnate de către acesta, prin transferul de atribuţii, pentru deblocarea activităţii instituţiei.

Transferul de competenţe de la judecătorul delegat către directorul ONRC este prevăzut într-un proiect de ordonanţă de urgenţă, care urmează să fie discutat de Guvern în şedinţa de marţi, au declarat surse oficiale.

Proiectul a fost elaborat de ministrul Justiţiei în luna octombrie şi prevedea ca transferul de competenţe să fie valabil pentru o perioadă de maximum şase luni.

Activitate blocată

Activitatea Registrului Comerţului a fost, timp de câteva săptămâni în lunile august şi septembrie, blocată de protestul judecătorilor, în lipsa deciziilor acestora munca administrativă şi cea cu publicul rămânând fără finalitate. Angajaţii instituţiei preconizau încă de la acel moment „urmări severe” pentru economie, atât pe durata protestului magistraţilor, oprit între timp, cât şi după normalizarea situaţiei.

Timp de câteva săptămâni, deşi angajaţii Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) au lucrat normal şi au primit toate tipurile de cereri, problemele – de la înfiinţarea societăţilor comerciale noi până la operarea anumitor modificări în acţionariat sau, mai important, adăugarea de noi domenii de activitate pentru o firmă – au rămas nerezolvate.

SURSA:Mediafax