Primarul Neculai Onţanu a promis, într-o întâlnire cu mai multe ONG-uri, care a avut loc luni, că Primăria Sectorului 2 va renunţa la solicitarea preluării terenului Muzeului Aviaţiei din Capitală pentru construcţia de blocuri ANL, se arată într-un comunicat al Asociaţiei „Aripi Româneşti”.

O delegaţie a grupului de iniţiativă, format din reprezentanţi ai mai multor ONG-uri de profil şi constituit pentru discuţii privind situaţia Muzeului Aviaţiei, s-a întâlnit luni cu primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu.

Acesta a promis că, la următoarea şedinţă a Consiliului Local, va susţine şi efectua revocarea Hotărârii Consiliului Local nr. 44/18.03.2010, în care este prevăzută trecerea imobilului din Str. Fabrica de Glucoza nr. 2-4, unde funcţionează Muzeul Aviaţiei, din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Apărării Naţionale (MApN) în domeniul public al Sectorului 2 al Municipiului Bucureşti.

Onţanu vrea să pună în valoare muzeul

De asemenea, edilul a menţionat că va avea în vedere stabilirea unui parteneriat între Primăria Sectorului 2, Muzeul Aviaţiei, organizaţiile nonguvernamentale şi grupurile interesate pentru a stabili un program de dezvoltare şi punere în valoare a Muzeului Aviaţiei.

Printre organizaţiile care au participat la întâlnire s-au numărat: Asociaţia „Aripi Româneşti”, Fundaţia „Erou Cpt. Aviator Alexandru Şerbănescu”, Asociaţia Română pentru Propagandă şi Istoria Aeronauticii, precum şi Centrul de Resurse pentru Participare Publică.

Muzeul se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 10 hectare, pe care se află hangare, ateliere, depozite şi exponate. Muzeul are în patrimoniu peste 90 de aeronave, staţii de radiolocaţie, tunuri de artilerie antiaeriană, rachete sol-aer şi peste 10.000 de repere din domeniul aeronautic, inclusiv aeronave şi documente unicat (de exemplu arhiva „Henri Coandă”).

SURSA: Mediafax

Citeşte şi Muzeul Aviaţiei va fi transformat în cartier de locuinţe pentru militari şi poliţişti