ONU: India va depăși China drept cea mai populată țară de pe glob în 2023

oameni lume populatie

Sursa: Dreamstime

ONU a publicat cel mai recent raport cu privire la modul în care populația lumii ar putea evolua. Conform cifrelor centralizate, în 2023, India va depăși China drept cea mai populată țară de pe glob.

ONU a publicat luni dimineață cel mai recent raport cu privire la modul în care populația lumii ar putea evolua. Astfel, potrivit sursei citate, la data de 15 noiembrie 2022, populația la nivel global va ajunge la opt miliarde de locuitori.

Totodată, sursa citată mai arată că în 2023, India ar urma să depășească  China drept cea mai populată țară de pe glob. O serie de declarații în acest sens au venit de la secretarul general Antonio Guterres.

Fără a da prea multe detalii, oficialul ONU precizează că planeta rămâne una extrem de importantă, la fel și respectul față de angajamentele făcute până acum.

Antonio Guterres, despre progresele din domeniul sănătății

„Este un memento al responsabilității noastre comune de a avea grijă de planeta noastră și un moment pentru a reflecta asupra domeniilor în care nu ne respectăm încă angajamentele pe care ni le-am luat unii față de alții”, a declarat secretarul general Antonio Guterres.

El a mai adăugat că progresele în domeniul sănătății sunt esențiale și ele au fost cele care au prelungi durata de viață și au redus dramatic ratele mortalității materne, dar și infantile.

„Aceasta este o ocazie de a ne sărbători diversitatea, de a ne recunoaște umanitatea comună și de a ne minuna de progresele în domeniul sănătății care au prelungit durata de viață și au redus dramatic ratele mortalității materne și infantile”, a adăugat el.

Cum va arăta populația globală în 2100?

Menționăm faptul că, în raportul publicat la începutul acestei săptămânii, toate previziunile făcute de Departamentul pentru Afaceri Economice și Sociale al ONU arată că populația lumii crește în cel mai lent ritm din 1950 și până în prezent.

Totodată, sursa citată mai arată că în anul 2030, indicatorul ar trebui să ajungă la 8,5 miliarde de oameni la nivel global, în timp ce în 2050 ar fi vorba despre 9,7 miliarde.

Vârful ar urma să fie atins în 2080, fiind vorba despre 10,4 miliarde de persoane. Nivelul se va stabiliza până în 2100, spun specialiștii ONU.

În raport se mai menționează faptul că mai mult de jumătate din creșterea prognozată a populației mondiale în următoarele decenii va fi concentrată în opt țări. Este vorba despre Republica Democratică Congo, Egipt, Etiopia, India, Nigeria, Pakistan, Filipine și Tanzania.