Opel a precizat că, în perioada cuprinsă între luna septembrie şi sfârşitul acestui an, va opri producţia timp de 20 de zile la uzinele de la Ruesselsheim şi Kaiserslautern.

Uzina de la Ruesselsheim, cea mai mare uzină Opel, produce modelele Insignia şi Astra şi are aproximativ 13.800 de angajaţi, dintre care jumătate vor fi afectaţi de reducerea programului. Uzina de la Kaiserslautern produce motoare şi piese componente şi are aproximativ 2.500 de angajaţi.

"Piaţa auto europeană suferă, iar măsurile utilizate până în prezent pentru a ne adapta la scăderea volumului producţiei nu mai sunt suficiente’, a apreciat directorul de personal de la Opel, Holger Kimmes. ‘Soluţia şomajului parţial garantează locurile de muncă", a apreciat la rândul său liderul sindical de la Opel, Wolfgang Schäfer-Klug.
Aproximativ 9.300 de salariaţi de la Opel vor fi afectaţi de reducerea programului de lucru, o măsură subvenţionată de statul german.

Opel are patru uzine în Germania: la Ruesselsheim, Bochum, Kaiserslautern şi Eisenach. Constructorul german se confruntă cu o problemă de supracapacităţi de producţie, la fel ca şi rivalii PSA Peugeot Citroën, Renault, Fiat şi Ford.
Sursa: Agerpres