Corporația OpenAI aniversează un an de când a lansat ChatGPT, un sistem de inteligență artificială cu utilizare gratuită. În acest timp, au fost înregistrate 110 milioane de instalări şi aproape 30 de milioane de dolari încasaţi.
ChatGPT a fost lansat de OpenAI, în variantă web, în urmă cu un an. Succesul modelului de predicție lingvistică a luat prin surprindere companiile concurente şi producătorul.
Modelul a înregistrat 110 milioane de instalări şi aproape 30 de milioane de dolari încasaţi. Astfel, OpenAI a trebuit să se adapteze rapid.
ChatGPT a înregistrat un succes major
A durat, apoi, jumătate de an, până a fost lansată prima aplicaţie oficială, respectiv versiunea de iOS, în luna mai. Între timp, compania a lansat, printre altele, un update major al limbajului lingvistic GPT şi posibilitatea comunicării vocale cu chatbot-ul.
Un pas important în evoluţia modelului a fost lansarea ChatGPT+. Este vorba despre un pachet de funcţionalităţi suplimentare, disponibile pentru 20 de dolari pe lună.
Acesta a adus producătorului aproape 30 de milioane de dolari până acum. În total, aplicaţiile ChatGPT de iOS şi Android au cumulat, de când există, 110 de milioane de instalări.
Elon Musk a criticat deciziile luate de OpenAI
În altă ordine de idei, Elon Musk a criticat recent deciziile luate de OpenAI. De exemplu, șeful SpaceX și Tesla a refuzat să creadă afirmațiile companiilor de inteligență artificială potrivit cărora acestea nu se antrenează pe date protejate de drepturi de autor.
De asemenea, Musk a împărtășit câteva dintre motivele care au stat la baza fondării OpenAI. El a împărtășit că unul dintre cele mai importante motive pentru care a fost înființată compania a fost faptul că majoritatea talentelor din domeniul inteligenței artificiale se aflau la DeepMind de la Google.
Totodată, a rămas critic cu privire la faptul că OpenAI a devenit o companie al cărei singur scop este să obțină bani, o schimbare care se crede că se află în spatele înlăturării și întoarcerii lui Altman din companie la începutul acestei luni.
El a vorbit și despre primele zile ale OpenAI. Astfel, a împărtășit faptul că a fost menit să fie „open source”. Cu toate acestea, acum, Musk crede că OpenAI ar trebui să se numească „Super Closed Source For Maximum Profit AI” (n.red. Sofware AI cu sursă super închisă și pentru profit maxim). În opinia lui Musk, este o ilustrare a unui rezultat destul de ironic care contrastează puternic cu principiile fundamentale ale OpenAI.
Șeful SpaceX și Tesla a ironizat astfel numele companiei. Potrivit lui, corporația a fost numită „OpenAI” pentru a face referire la software-ul cu sursă deschisă (n.red. Open Source).
Declarația a fost făcută la summit-ul de evenimente digitale organizat de New York Times.