Operatorii portuari cer revocarea întregii conduceri, nelegale, de la Administraţia Porturilor Maritime

Organizaţia Patronală "Operatorul Portuar" Constanţa şi Federaţia Naţională a Sindicatelor Portuare (FNSP) solicită Ministerului Transporturilor revocarea întregului Consiliu de Administraţie al Companiei Naţionale "Administraţia Porturilor Maritime" SA Constanţa (CN APM), deoarece a fost desemnat în mod nelegal, cu încălcarea prevederilor OUG nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice.

'Potrivit dispoziţiilor Deciziei nr. 574/16.10.2014 a Curţii Constituţionale a României, Consiliul Local şi-a pierdut definitiv calitatea de acţionar şi nu mai poate participa la nivel decizional în activitatea curentă de administrare a companiei. Ca urmare, având în vedere efectele imediate şi directe ale dispoziţiilor Curţii Constituţionale a României, respectiv încetarea calităţii de membru în CA a reprezentantului Consiliului Local, dar şi disfuncţionalităţile constatate şi reclamate în mod constant de către operatorii portuari, Organizaţia Patronală 'Operatorul Portuar' Constanţa alături de FNSP solicită revocarea atât a mandatului administratorilor, cât şi a întregii conduceri executive a CN APM', se arată într-un comunicat. 



Operatorii portuari şi sindicatul portuar precizează că vor sprijini, dacă li se va solicita, întreaga procedură de recrutare şi selecţie a noii echipe manageriale. 



'Operatorul Portuar' Constanţa reuneşte 35 de companii care îşi desfăşoară activitatea pe domeniul portuar. În cadrul companiilor membre ale Organizaţiei Patronale lucrează peste 6.000 salariaţi, ceea ce reprezintă mai bine de 60% din numărul total de persoane angajate pe domeniul portuar. Companiile membre contribuie cu peste 85% la veniturile Administraţiei Portului Constanţa (CN APM).

 

Sursa: Agerpres