Agenţia de marketing pentru turism Mindhaus va furniza Comisiei Europene pentru Turism o serie de rapoarte lunare menite a susţine eforturile de redresare ale turismului european, conform agerpres.ro
Opiniile cu privire la călătoriile interne
Aceste rapoarte monitorizează opiniile cu privire la călătoriile interne şi intra-europene din zece ţări europene cu volume mari de piaţă şi care reprezintă principalele destinaţii preferate de turişti.
Proiectul se va concentra pe monitorizarea opiniilor, factorilor de influenţă şi comportamentelor privind călătoriile interne şi intra-europene, pornind de la studiile de piaţă cantitative realizate în zece ţări europene cu volume mari de piaţă şi care reprezintă principalele destinaţii preferate de turişti, şi anume Germania, Marea Britanie, Franţa, Olanda, Italia, Belgia, Elveţia, Spania, Polonia şi Austria.
Trebuie menționat că principalele concluzii şi recomandări pentru respectivele destinaţii şi pentru autorităţile din domeniul turismului vor fi disponibile în şase rapoarte lunare începând cu septembrie 2020.
„Pentru a putea ajuta destinaţiile europene să îşi dezvolte strategii de redresare, este esenţial să monitorizăm îndeaproape schimbările şi tendinţele privind călătoriile în Europa. Împreună cu MINDHAUS, suntem încântaţi să lansăm acest proiect care se va deveni, în următoarea perioadă, un instrument important pentru monitorizarea tendinţelor turismului european”, a declarat Eduardo Santander, director executiv al Comisiei Europene pentru Turism.
„Să lucrăm împreună cu ETC pentru susţinerea turismului şi destinaţiilor europene reprezintă, în egală măsură, o onoare şi o recunoaştere a meritelor echipei noastre. În această perioadă dificilă, ne dorim le să fim alături în demersurile lor pentru redresare şi să le ajutăm să înţeleagă mai bine noua realitate”, a spus Theofilos Kyratsoulis, directorul general Mindhaus.
Pandemia de COVID-19 şi restricţiile de călătorie impuse pentru a reduce răspândirea virusului au avut un impact sever asupra sectorului turistic european. Magnitudinea acestei crize este fără precedent, iar impactul a fost resimţit în toate ţările europene, pentru sosirile vizitatorilor în Europa fiind previzionată o scădere cu 54% în 2020 . În contextul în care ţările europene au relaxat restricţiile chiar dacă pandemia nu a trecut, înţelegerea şi interpretarea opiniilor cu privire la călătoriile interne şi intraregionale devin esenţiale pentru a sprijini în mod eficient destinaţiile europene în eforturile lor de redresare pe termen lung.