"Am fi onoraţi să contribuim la dezvoltarea infrastructurii de la Bucureşti. Sunt aici, în faţa dumneavoastră, cele mai puternice firme din domeniu, cu multă experienţă şi în străinătate" a declarat  Wang Hong, şeful departamentului de afaceri externe din cadrul primăriei Beijing.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB), Xing Yan, directorul BCEG International, a precizat că din punct de vedere tehnic nu este deloc greu de realizat de către partea chineză şoseaua ce va constitui arcul de nord al inelului median din Bucureşti, proiect prezentat de delegaţia română, specialiştii chinezi fiind interesaţi de o colaborare în cadrul acestui proiect.
Primarul general al municipiului Bucureşti a mai discutat cu directorul China Communications Construction Company (CCCC), He Junfeng, care, la rândul său, a considerat că "a sosit timpul faptelor între partea română şi chineză". CCCC este cea mai mare companie privata de construcţii din China, cu filiale în 81 de ţări, interesată să investească în proiectele de infrastructură derulate în Bucureşti.

"Cred cu tărie că un parteneriat public privat între Bucureşti şi Beijing poate reprezenta un început de colaborare fructuoasă pe termen lung", a subliniat Sorin Oprescu.

La rândul sau, reprezentantul CCCC s-a arătat interesat de capitala României şi a subliniat că va trimite cât mai curând o delegaţie în România pentru discuţii concrete privind modalităţile de colaborare, dar şi pentru înfiinţarea unei reprezentanţe a companiei la Bucureşti.
Mâine va avea loc primirea oficială a primarului general Sorin Oprescu de către omologul său de la Beijing, Huo Jinlong.
SURSA: Agerpres