Primarul general Sorin Oprescu a declarat, luni, că se va adresa procurorului general al României în problema desfiinţării unor terase construite ilegal în Parcul Herăstrău pentru care există o ordonanţă a unui procuror de desfiinţare, dar care nu poate fi pusă în aplicare.

„O să mă adresez procurorului general pentru că, prima oară în ultimii 20 de ani, un procuror îmi aprobă desfiinţarea unor terase construite ilegal în parc, după o lună şi jumătate aflu că există o plângere îndreptată împotriva acestui procuror, iar eu nu am dreptul să desfiinţez efectiv terasele”, a spus Oprescu în şedinţa CGMB de luni răspunzând unei interpelări a unui consilier general PSD care a acuzat municipalitatea că autorizează construcţii în Parcul Herăstrău.

Deşi nu a explicat concret despre care terase este vorba sau cine este proprietarul terenului pe care au fost ridicate aceste construcţii, Oprescu a arătat că este vorba de două terase construite fără nicio autorizaţie pe un teren proprietate privată care face parte din Parcul Herăstrău şi care a fost restituit în urmă cu mai mulţi ani.

De asemenea, primarul general a mai arătat că ordonanţa procurorului privind desfiinţarea construcţiilor ilegale este dată în urmă cu o lună şi jumătate însă în cursul zilei de luni i-a fost comunicat faptul că în acest caz există o plângere îndreptată împotriva procurorului care a soluţionat acest caz.

„Am simţit şi am intuit ezitarea poliţiei în tot acest timp. Cert este că ofiţerul care se ocupă de caz a fost trimis în fiecare zi să verifice dacă nu cumva există o contestaţie împotriva procurorului care a dat ordonanţa. Această contestaţie nu a existat timp de 3,2 săptămâni, nici săptămâna trecută, iar azi (luni – n.r.) a apărut”, a spus Oprescu.0-54458-tersaeherastrau1_rzv.jpg

Edilul general a completat spunând că, de mai bine de o lună şi jumătate, încearcă să dărâme acele construcţii pentru care există o ordonanţă a procurorului care atestă că sunt construite ilegal, însă acest lucru poate fi făcut de poliţie împreună cu administraţia locală.

„Evident că poliţia aşteaptă acum o altă ordonanţă, care nu ştiu dacă va mai veni în acest context”, a mai spus Oprescu.

De asemenea, primarul a precizat că în timpul şedinţei de luni a CGMB a aflat de la un consilier municipal despre o altă terasă ridicată în Parcul Herăstrău pe un teren cu o situaţie similară cu cel pe care au fost construite celelalte două terase.

„După ce am aflat de la consilierul municiapl această situaţie, am trimis azi (luni – n.r.) Corpul de Control, însă ca şi în celălalt caz, aceşti inspectori nu pot verifica decât o singură dată legalitatea construcţiilor, restul rezumându-se la decizia procurorului”, a conchis Oprescu.

SURSA: Mediafax