De asemenea, a spus el, premierul a consimţit în legătură cu ideea de management privat al administrării stadionului, urmând ca Guvernul să vireze aproximativ 90 milioane de euro, care se adaugă la cei 35 milioane de euro alocaţi pentru stadion până în prezent.

În legătură cu acest subiect, primarul general a precizat că urmează să fie organizată o licitaţie internaţională cu şase sau şapte firme din Marea Britanie, SUA, Germania, Italia şi România.

"Va fi organizată o licitaţie internaţională pentru că sunt multe firme cu experienţă. Sunt cheltuieli de operare a stadionului iar aceasta poate fi făcută numai printr-un management privat într-un contract de parteneriat cu Primăria Capitalei în vederea organizării de evenimente pe tot parcursul anului", a subliniat edilul-şef.

El a adăugat că serviciile stadionului vor fi concesionate pe o perioadă de cinci sau zece ani, problema în momentul de faţă fiind aceea de adoptare a acestui proiect de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Potrivit primarului general, costul total al stadionului se va ridica de la suma iniţială de 119 milioane de euro la 146 milioane de euro.

Reprezentantul constructorului, Ştefan Monuş, a declarat la rândul lui că, practic, lucrările la stadion sunt pe ultima sută de metri, s-au montat cubul video, instalaţia de încălzire şi se lucrează intens zi şi noapte la sistematizările exterioare.

"În următoarele două, trei săptămâni sperăm ca totul să fie într-o formă, să-i dăm drumul. Vom începe de săptămâna viitoare şi testele, urmând să punem în funcţiune mai multe agregate complexe", a explicat Monuş.

Stadionul Naţional "Lia Manoliu" va avea o capacitate de 55.000 de locuri şi va fi inaugurat la 10 august, cu meciul de fotbal România-Argentina.
Sursa: Agerpres