‘Stadionul va fi terminat la termen, indiferent ce spun unii sau alţii. Preţul nu s-a dublat, este sub 150%, şi, mai mult decât atât, acesta este un stadion de primă mână, îndeplineşte normele UEFA, care au apărut în 2008. Pe mine mă interesează ca Guvernul să aloce câţi bani s-a obligat, în rest noi ne-am îndeplinit toate sarcinile şi ni le îndeplinim în continuare. Mă refer la sarcinile financiare’, a precizat Oprescu, cu ocazia verificării stadiului lucrărilor la stadion.

‘Mai este nevoie de aproximativ 300 de milioane de lei pentru ca stadionul să fie terminat. Din aceşti bani mi-au tăiat 235 de milioane de lei şi urmează să mă întâlnesc cu primul ministru’, a spus Oprescu.

Cât priveşte stadiul lucrărilor la stadion, şeful şantierului, Ştefan Monus, a spus că lucrările sunt încheiate în proporţie de 95%, în următoarele trei săptămâni urmând să fie finalizată partea de structură pentru acoperişul retractabil a stadionului naţional ‘Lia Manoliu’.

‘Marţi, structura de rezistenţă va fi ridicată la aproximativ 20 de metri înălţime, după care se montează stâlpii din interior şi se montează tot sistemul de iluminat. Cubul video va fi ridicat ulterior’, a informat Monus, menţionând că ultima operaţiune va fi cea de aşezare a gazonului, cu drenaj şi sistem de încălzire.

Potrivit unor date furnizate de Primăria Capitalei, costurile finalizării lucrărilor la stadionul ‘Lia Manoliu’ a crescut de la 489.164.965 de lei la 736.515.603 lei. Costurile includ şi TVA.
SURSA: Agerpres