Primarul general Sorin Oprescu a propus o colaborare cu dezvoltatorii imobiliari pentru soluţionarea problemelor proprietarilor din locuinţele cu un grad seismic ridicat.
‘Aş vrea ca această colaborare să se întâmple cât mai repede, chiar începând de la sfârşitul lunii iunie. Sunt peste 280 de clădiri cu grad seismic ridicat care trebuie consolidate şi mergem pe ideea ca o serie întreagă de locuinţe să le putem oferi spre închiriere locatarilor acestor blocuri, iar noi plătim obligaţiile ce ne revin din punct de vedere al chiriei’, a declarat Oprescu în cadrul evenimentului Ziua Agentului Imobiliar.
El a spus că mutarea acestor oameni ar trebui să facă în cel mai scurt timp, pentru că blocurile sunt extrem de uzate, iar dacă aceştia ar rămâne pe parcursul consolidării în locuinţe procesul ar dura mult mai mult, respectiv trei-patru ani.
Oprescu a mai precizat că de-a lungul timpului a avut mai multe discuţii cu dezvoltatori imobiliari, dar propunerile nu pot fi fezabile cu un buget ‘pe care l-a încărcat toată lumea’.
‘Este nevoie mare de case. Sunt foarte mulţi oameni care nu au unde să stea şi atunci să găsim soluţii pentru ca noi să le plătim chiria socială şi să-i putem caza acolo pe o perioadă de timp, asta implicând şi dimensiunile financiare ale primăriei’, a susţinut edilul şef.
El a spus că acest lucru nu este simplu, deoarece trebuie aduse câteva îmbunătăţiri legislaţiei actuale în domeniu.
Potrivit primarului general, la ora actuală este nevoie în Bucureşti de 15.000 de locuinţe. ‘Sunt foarte multe cereri de casă. Luând, de cealaltă parte, Legea 10, noi am încercat să reparăm unele nedreptăţi ale trecutului. Am fost mulţumiţi că le-am reparat cât mai onest am putut noi să le facem, pentru a se crea alte nedreptăţi. Legile au fost făcute de aşa natură să-i avantajeze decât pe cei care de obicei cumpără drepturile procesuale’, a explicat primarul general. Pe de altă parte, Sorin Oprescu a spus că se impune dezvoltarea oraşului spre Sud şi Sud-Vest, pentru că acolo sunt şi locuri unde pot fi construite complexe de locuinţe, nu ca până acum, când şcolile, grădiniţele sau spitalul se aflau la distanţe de kilometri de domiciliul oamenilor.
Primarul general a motivat dezvoltarea în această direcţie a Capitalei prin faptul că acolo există o salbă de lacuri care pot reprezenta o adevărată oază de linişte şi de agrement.
Edilul şef a spus că-şi doreşte refacerea Canalului Bucureşti-Dunăre pentru că dă o altă valenţă Bucureştiului.
Transportul pe apă, legătura directă cu Dunărea şi în acelaşi timp o circulaţie de agrement către celelalte lacuri sunt motivele pentru care primarul general doreşte dezvoltarea oraşului către partea de Sud. El îşi doreşte de asemenea, realizarea unui aeroport în această parte a oraşului.
SURSA: Agerpres