Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a primit oferte de la opt companii in cadrul procesului de selectie a lichidatorului societatii Tractorul Brasov, informeaza un comunicat AVAS. Tractorul Brasov detine active evaluate la 156 de milioane de lei si are datorii de aproape 800 de milioane de lei.

Societatile Siomax SPRL din Tg. Jiu, Casa de Insolventa Transilvania SPRL din Cluj-Napoca, Musat&Asociatii – Casa de Insolventa SPRL din Bucuresti, Consultor Active SPRL din Bucuresti, Maestro SPRL din Constanta, Casa de Insolventa Moldova SPRL din Iasi, BNP Consult SPRL din Craiova si RVA Insolvency Specialists SPRL din Bucuresti au depus oferte la AVAS.

 

 

Remunerarea lichidatorului se face prin aplicarea unei cote de comision asupra valorii totale incasate din vanzarea bunurilor, din recuperarea creantelor societatii comerciale, precum si din vanzarea stocurilor, nominalizate in evidenta contabila a societatii la data preluarii patrimoniului acesteia de catre lichidator.  

In data de 26 aprilie, urmeaza sa fie deschise, in cazul ofertantilor care indeplinesc criteriile de precalificare la licitatie, plicurile continand ofertele finale.

Sursa: Capital 25 Aprilie 2007