Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie (ANIMMC) sprijina cu opt milioane lei dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii prin fonduri in limita sumelor platite pentru profitul brut reinvestit.

Prin acest program, se alocă 75 % din sumele cheltuite in anul 2005, din profit dar nu mai mult de 100 mii lei pe beneficiar, in limita impozitului pe profit datorat si platit, aferent anului 2005. Beneficiarii fondurilor alocate sunt obligati sa asigure din surse proprii, care nu sunt atinse de ajutor de stat, minimum 25% din costurile eligibile aferente investitiei.

Solicitantul este obligat sa mentina investitia pentru care va beneficia de finantare pentru o perioada de minimum cinci ani.

Cheltuieli eligibile: investitii in echipamente tehnologice, computere, brevete, drepturi de autor, licente, marci de comert sau de fabrica si alte valori similare, precum si achizitionarea ori producerea programelor informatice.

Fondurile vor fi acordate numai daca activele achizitionate sunt noi, introduse pe piata si puse in functiune cu respectarea reglementarilor tehnice aplicabile. Nu se acorda alocatii financiare pentru activele achizitionate in sistem de leasing si pentru activele second hand.

Sursa: Capital, 09 martie 2006