Danemarca pune la dispoziţia persoanelor interesate 40 de locuri de muncă pentru stagiari – lucrători calificaţi în ferme de animale. Candidaţii trebuie să fie absolvenţi promoţia 2009 sau 2010 ai unui liceu cu profil agricol, facultate de zootehnie sau medicină veterinară.

Celor care au experienţă în lucrul cu turbinele eoliene le sunt oferite 15 posturi ca electromecanic, electrician sau lucrător metal.

Germania are nevoie de zece asistenţi medicali, precum şi 12 specialişti în domeniul hotelier/restaurant: bucătar, ospătar, cameristă.

Cei care doresc un loc de muncă în Austria, trebuie să aibă calificare de mecanic auto sau de drujbist, oferta fiind de 31 de locuri vacante. Polonia recrutează dintre lucrătorii români zece cercetători în domeniul biochimiei.

Ca şofer de autocamion, cei interesaţi pot ocupa un loc de muncă în Italia sau în Estonia, cele două state oferind şapte posturi în această meserie.

Inginerii se pot orienta către Spania, oferta fiind de 20 de locuri ingineri software şi hardware sau Lituania – două locuri pentru inginer constructor şi inginer energetician.

Potrivit ANOFM, pentru a aplica pentru unul dintre locurile de muncă disponibile, solicitanţii vor întocmi un CV Europass şi o scrisoare de intenţie. Corespondenţa cu angajatorul se va realiza prin email.
SURSA: Agerpres