Acţiunile tranzacţionate pe bursa din New York s-au depreciat spre sfârşitul şedinţei de ieri în ciuda deciziei Rezervei federale de a menţine ratele de dobânzi stabile.

Indicele Dow Jones Industrial Average, care se apropiase de pragul de 10000 de puncte după anunţul Rezervei, a scăzut cu 81.32 de puncte, sau cu 0.8%. J.P. Morgan Chase a căzut cu 3%, în timp ce Caterpillar, Cisco Systems şi Pfizer au scăzut fiecare cu mai mult de 2%.

Declaraţia optimistă a Rezervei Federale

Rezerva Federală a declarat la sfârşitul întâlnirii de două zile că activitatea economică s-a îmbunătăţit. Banca centrală a votat pentru menţinerea ratei federale de schimb interbancar la limita record de 0 până la 0.25%.

Banca centrală a dezvăluit de asemenea una din măsurile sale de a ajuta piaţa imobiliară, şi anume extinderea achiziţionării de datorii ipotecare, în valoare de 125 de miliarde de dolari, până anul următor.

Veştile Rezervei au fost iniţial bine primite de pieţele bursiere, dar investitorii au început să vândă apoi într-un ritm rapid.

Indicele S&P 500 a scăzut cu 10.70 de puncte, sau 1%, la 1060.87. Sectoarele energetic şi financiar au pierdut fiecare mai mult de 2%. Indicele Nasdaq Composite a scăzut cu 14.88 de puncte, sau 0,7% la 2131.42.

Acţiunile Moody’s au scăzut cu 8.4% după ce un fost analist, Eric Kolchinsky, a declarat că Moody’s atribuie în continuare ratinguri umflate.    

SURSA: WSJ