Opus Land Development a anuntat ca, pana in acest moment, a investit 80 milioane de euro in proiectul rezidential Cosmopolis. 20% din aceasta suma reprezinta investitia in infrastructura pentru primele 2 faze.

Compania a anuntat, de asemenea, ca 36 de blocuri construite si 8 vile in care se afla 565 de apartamente, reprezentand prima faza a proiectului, vor fi livrate in avans incepand din luna decembrie a anului in curs, cu toate ca termenul de dare in folosinta initial era septembrie 2009. Pentru a doua faza, termenul de predare anuntat a fost luna martie 2010, dar aceasta va incepe cu luna decembrie a anului 2009.

De la lansarea proiectului, in septembrie 2007, si pana in luna iunie a acestui an, media vanzarilor a fost de 100 apartamente pe luna, iar pe perioada de vara, intre 35 si 60 de apartamente lunar. Pe parcursul acestui an, Cosmopolis a inaugurat un al doilea punct de vanzare, showroomul din centrul Capitalei, Bulevardul Decebal, investitia depasind pana in prezent 100.000 euro. Pana in acest moment compania a investit 2, 5 milioane euro in strategia de comunicare a proiectului.

Pentru lunile ce urmeaza sunt planificate investitii in canalizare, statie de epurare biologica, drumuri, electricitate, gaz, telecomunicatii, fibra optica, cablu – toate acestea putand fi accesibile pana la sfarsitul acestui an. Compania se asteapta sa cheltuiasca in total 9 milioane euro in urmatoarele 2 luni.

Cosmopolis este dezvoltat in zona Stefanestii de Jos si va absorbi o investitie de 700 milioane de euro. Proiectul imobiliar mixt va fi dezvoltat in sapte faze de constructie, avand ca termen de finalizare anul 2014. Suprafata totala a acestuia va fi de peste un milion de metri patrati, dintre care 665.000 mp au destinatie rezidentiala, iar 220.000 mp comerciala.Din cele 700 milioane de euro necesare finalizarii proiectului, 60 de milioane vor fi cheltuite pentru dezvoltarea infrastructurii in zona.

Compania Opus Land Development este parte a grupului turc Buyukhanli Group. Prezent inca din 1953 pe piata din Turcia, grupul activeaza in domeniul rezidential, comercial si hotelier din Turcia.