Ora de iarnă 2023. Românii trebuie să se pregătească să-și regleze ceasurile cât de curând. Nu mulți știu, însă, ce s-ar întâmpla dacă am rămâne cu aceeași oră și nu ar mai exista această schimbare atât iarna, cât și vara.
Ora de iarnă 2023. Ce se întâmplă dacă nu se va mai schimba ora în România. Schimbarea acesteia este o măsură care se aplică în mai multe țări din Europa. Scopul este acela a folosi mai bine lumina naturală și de a economisi energia.
Există o serie de părere pro contra. Comisia Europeană a lansat un sondaj public privind eficiența acestei măsuri. Un număr de 4,6 milioane de europeni au declarat că sunt împotriva menținerii acestei măsuri privind ora de iarnă.
Ora de iarnă, păreri contra
Cei care sunt contra, cred că această schimbare ar putea să genereze și tulburări psihofizice. Aceștia au arătat că, o oră de somn în minus duce la pierderi economice de aproape 434 de milioane de dolari.
Corpul s-ar putea confrunta cu modificări ale metabolismului. Pofta de mâncare ar fi una redusă. Când se schimbă ora, foarte multe persoane întâmpină dificultăți de concentrare. În plus mai este și stresul și schimbările bruște de stare.
Consecințe dacă nu s-ar schimba ceasurile
Dacă în România nu s-ar schimba ora, atunci ar exista și alte consecințe. Cele mai multe schimbări le-am simți, în special, iarna când soarele ar răsări mai târziu.
Ar fi o oră în plus de lumină spre sfârșitul zilei. Însă, dimineața ar fi întuneric. Acest lucru este un motiv de îngrijorare pentru părinții ai căror copii trebuie să plece pe întuneric la școală.
În România se va trece la ora de iarnă duminică, 29 octombrie. Atunci este momentul când va trebui să schimbăm ora de la 04:00 la 03:00 dimineața devreme.
Atunci, vom dormi cu o oră în plus. Următoarea schimbare va avea loc abia la sfârșitul lunii martie 2024, când vom reveni la ora de vară.
Când trecem la ora de iarnă în 2023
În acest an, trecerea la ora de iarnă în România va avea loc în noaptea de sâmbătă, 28 octombrie, spre duminică, 29 octombrie. Așadar, fiți pregătiți să vă dați ceasurile înapoi cu o oră!
Practic, acest lucru înseamnă că la ora 4:00 dimineața, ceasurile se vor ajusta automat la ora 3:00, ceea ce înseamnă că ne vom bucura de o oră de somn în plus.
Însă, pe măsură ce ne bucurăm de această oră în plus de odihnă, vom observa și efectele acestui schimb de oră în zilele următoare.