In perioada corespunzatoare a anului precedent, Oracle a inregistrat un profit net de 549 de milioane de dolari. Declinul a fost mai scazut decat se asteptase producatorul american, in contextul in care activitatea sa pe plan international, cu precadere in Japonia, s-a imbunatatit. Previziunile lansate initial de compania americana anticipau un profit pe actiune de opt-noua centi si o cifra a vanzarilor cuprinsa intre 2,21-2,29 de miliarde de dolari. Vanzarile de licente privind aplicatiile software au scazut cu sapte procente, in perioada mentionata, in contextul in care companiile si-au redus bugetele destinate investitiilor in produse de tehnologie a informatiei.

Legea RomTelecom – la Presedintie

Grupul elen OTE isi va majora pana la 54% cota detinuta din capitalul social al RomTelecom, dupa ce, saptamana trecuta, Senatul a aprobat proiectul de lege privind continuarea privatizarii operatorului roman de telecomunicatii, in aceeasi forma ca si in Camera Deputatilor. Legea va fi trimisa la Presedintie, pentru promulgare, dupa o perioada de cinci zile in care poate fi contestata la Curtea Constitutionala, seful statului avand apoi la dispozitie cel mult 20 de zile pentru a o semna.
Dupa promulgare, legea este transmisa pentru publicare in Monitorul Oficial. Procedeul propus prin acest act normativ consta in negocierea cu investitorul strategic, de catre institutia publica implicata, a conditiilor realizarii unei tranzactii prin care acesta va dobandi pozitia de actionar majoritar. In timpul
dezbaterilor din Senat, reprezentantii PRM s-au declarat impotriva proiectului de lege. Senatorul Carol Dina a afirmat ca parlamentarii PRM vor cere constituirea unei comisii de ancheta care sa verifice toate aspectele legate de privatizarea RomTelecom. „Consideram ca nu trebuie sa se mearga pe negociere directa cu OTE. In mod normal, trebuie sa se adopte solutia ofertei publice”, a mentionat Carol Dina.

Nivelul mediu de economisire prin e-licitatie.ro: 21%

In primele zile ale lunii ianuarie 2003 vor fi adjudecate 1.922 de licitatii prin sistemul electronic de achizitii publice. Pana pe 24 decembrie 2002, s-au incheiat 730 de licitatii, majoritatea initiate de institutii din domeniul sanatatii. Valoarea economisita pentru cele 38.303 de tranzactii incheiate din 4 martie 2002 – cand Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei a lansat sistemul – este de peste 354 de miliarde lei, nivelul mediu de economisire ajungand la aproximativ 21%. Pentru categoria „Antibiotice si sarurile lor” s-au realizat economii de aproape 38 miliarde de lei (cu un procent mediu de economisire de 20,5%), corespunzatoare celor aproximativ 3.700 de tranzactii incheiate.