După un an de de la startul proiectului, Orange a anunţat astăzi lansarea serviciilor de televiziune prin satelit în ţara noastră. Francezii care oferă astfel de servicii şi în ţări precum Franţa, Polonia, Slovacia sau Belgia au lansat Orange TV pentru televizor şi computer, urmând ca din luna septembrie serviciul de televiziune să fie disponibil şi pe smarthpone-uri sau tablete.

Orange TV oferă acces la cel mai mare număr de canale HD din România, peste 40 de canale HD, dintre care 26 de posturi în premieră pe piaţă în format HD. Canalele TV sunt transmise prin intermediul satelitului SES Astra, poziţionat pe orbita Pământului la 31,5º E, coordonate care asigură cea mai extinsă acoperire şi cel mai puternic semnal la nivelul întregii ţări. Totodată, antena de recepţie, cu dimensiuni reduse şi capacitate puternică de preluare a semnalului, amplasată la domiciului clientului, asigură o calitate excelentă a semnalului audio-video.
 
Trei pachete de canale

Clienţii pot alege unul dintre cele trei abonamente disponibile, Local HD, World HD sau Universe HD, în funcţie de programele pe care doresc să le urmărească.

Serviciul Orange TV prin satelit permite restricţionarea accesului copiilor la oricare dintre canale şi configurarea a până la 5 liste personalizate de canale favorite, în care posturile TV pot fi ordonate în funcţie de preferinţe.

Orange TV este disponibil tuturor celor interesaţi, indiferent dacă sunt sau nu abonaţi Orange în prezent, şi nu implică folosirea altor servicii din portofoliul Orange. Utilizatorii pot alege un contract pe 12 sau 24 de luni la Orange shop, precum şi în magazinele partenere Orange din toată ţara. Tarifele pentru un abonament pe 24 de luni pornesc de la 5 euro (TVA inclus), în funcţie de pachetul ales, la care se adaugă taxele aferente echipamentului şi punerii în funcţiune a serviciului. Abonaţii Orange beneficiază de o reducere de până la 30%, aplicată pachetului pentru care optează, precum şi de instalare gratuită. Astfel, costul unui abonament poate varia între 3,5 şi 9,6 euro (TVA inclus).
"Orange TV înseamnă cel mai mare numar de canale TV HD, cel mai puternic semnal de satelit, cea mai bună acoperire, asistenţă dedicată pentru clienţi, acces pe mai multe tipuri de ecrane, o antenă eficientă de dimensiuni mai mici şi alte funcţii remarcabile cu ajutorul cărora vom putea oferi o experienţă TV uimitoare. Toate acestea au fost posibile datorită expertizei Grupului Orange şi parteneriatelor durabile pe care le-am încheiat cu companii de renume mondial din industria TV, ” a declarat Jean-Francois Fallacher, CEO Orange România.

În plus, în perioada 12.06-15.07, clienţii care activează un contract pentru serviciul Orange TV vor primi un voucher in valoare de 200 lei (TVA inclus) pe care îl pot folosi pentru a cumpara un televizor Samsung Full HD din magazinele Altex şi Media Galaxy. Voucherul poate fi folosit din momentul activării serviciului şi are valabilitate de o lună.