Orange, liderul pieţei de telecomunicaţii din România, ocupă locul 8  în topul celor mai  mari firme din România după cifra de afaceri.

Cifra de afaceri a Orange a crescut, în 2008, cu 5,55% faţă de anul precedent, la 1,279 miliarde de euro în timp ce profitul net a ajuns la 437,664 milioane de euro, mai mare cu 19,84% faţă de 2007, conform datelor publicate de Ministerul Finanţelor.

„Creşterile organice raportate de Orange România în 2008 au fost determinate de creşterile extensive ale bazei de clienţi, care a ajuns la peste 10 milioane de clienţi. În prima jumătate a acestui an Orange a avut venituri de peste o jumătate de miliard de euro şi a continuat să înregistreze creşteri în ceea ce priveşte numărul total de clienţi şi numărul de clienţi broadband, comparativ cu prima jumătate a anului trecut”, a declarat pentru capital.ro Thierry Millet, CEO Orange România.

„În continuare, într-un mediu competitiv confruntat cu realitatea economică actuală, plusul de valoare va fi generat de creşterea nivelului de satisfacţie a clienţilor noştri şi de monitorizarea şi optimizarea costurilor fixe, un proces continuu în cadrul companiei”, mai spune Thierry Millet.