Deocamdată nu a fost luată încă o decizie cu privire la detaliile sau perioada în care ar urma să aibă loc acest IPO, în condiţiile în care discuţiile sunt într-o fază preliminară, a declarat un purtător de cuvânt de la Orange, care a adăugat însă că în acest IPO ar putea fi incluse şi activele din Orientul Mijlociu.
Activele de care Orange ar putea să se separe includ participaţii la companii de telefonie cu aproximativ 100 de milioane de utilizatori în diferite ţări africane începând din Egipt şi până în Mali. Un eventual IPO ar putea da Orange fonduri prin care să-şi reducă datoriile şi să facă achiziţii, în condiţiile în care fluxul său de lichidităţi în Europa este afectat de războiul preţurilor.
Sub conducerea directorului general Stephane Richard, Orange şi-a vândut activele într-o serie de ţări precum Republica Dominicană şi Elveţia. Anul acesta Richard a declarat că analizează diferite oportunităţi pentru a extinde activităţile Orange din Spania şi România.
Potrivit unui articol publicat joi în cotidianul francez L'Agefi, noul director financiar de la Orange, Ramon Fernandez şi responsabilul pentru operaţiunile Orange din Europa, Gervais Pellissier, au avut mai multe întâlniri cu investitorii, ocazie cu care au discutat despre posibilitatea unui IPO.
Grupul Orange, cunoscut anterior sub numele de France Telecom, avea la finele anului trecut 236,3 milioane clienţi la nivel mondial, dintre care 178,5 milioane erau abonaţi la serviciile de telefonie mobilă. Pe piaţa din România, veniturile Orange România s-au majorat, în primele şase luni ale anului, cu 4,5%, până la valoarea de 448,3 milioane de euro, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2013. Totodată, datorită investiţiei în reţea, inclusiv în cea mai extinsă acoperire 4G, Orange a ajuns, în primul semestru al anului la 10.384.000 de clienţi, cu aproximativ 184.000 mai mulţi decât la finalul lunii iunie 2013.
SURSA: Agerpres