Orange a modernizat mii de antene şi va oferi de săptămâna viitoare servicii 4G în 1.000 de localităţi din ţară. Rețeaua 4G devine astfel disponibilă pentru mai mult de 45% din populația României, iar acoperirea în rândul populaţiei din mediul urban este de peste 73%. “Oamenii noştri au lucrat 18 luni la modernizarea reţelei, iar investiţiile totale făcute de companie anul trecut se ridică la 130 de milioane de euro”, potrivit CEO-ului Jean-François Fallacher.
“Clienţii Orange folosesc 200 de mii de dispozitive 4G în prezent, iar cel mai ieftin model din portofoliul companiei este Nokia Lumia 625, care are un preţ de 170 de euro. Dintre cele 39 de smartphone-uri din portofoliu, nu mai puţin de 21 sunt compatibile cu tehnologia 4G”, a declarat Julien Ducarroz, Chief Commercial Officer Business to Consumer. Compania mai are în portofoliu şi trei tablete şi trei modemuri 4G.
Tehnologia 4G va oferi viteze medii reale de download de 30 Mbps și upload de 15 Mbps. Împreună cu noua gamă de opțiuni dedicate, aceste viteze pot urca la viteze medii reale de download de 60 Mbps și upload de 30 Mbps.
Orange a observat o creştere de 67% în reţeaua 4G în ultima perioadă, internetul mobil de mare viteză fiind folosit pentru browsing (35%), video streaming (28%) şi descărcarea de fişiere (19%). Cu internet mobil 4G, un film de 750 de MB va putea fi descărcat în 1.40 minute, faţă de 15.23 minute în reţeaua 3G.
În premieră, viteze de până la 300 Mbps
În premieră în România, tot din 7 aprilie, Orange aduce experiența rețelei 4G+ care oferă clienților din 6 orașe posibilitatea să testeze viteze de până la 300 Mbps pentru download, folosind echipamentele de înaltă performanţă puse la dispoziţie de către Huawei. Orange îi invită pe clienții care se află în București, Braşov, Cluj-Napoca, Galaţi, Iaşi și Timişoara să testeze noua tehnologie în Orange shop și încurajează producătorii să aducă pe piaţa din România dispozitive compatibile cu această tehnologie.
Începând de astăzi, toate abonamentele Orange au trafic de internet 3G+ inclus, la viteze medii reale de download de 6,5 Mbps, cu acoperire de 94,08% din populație. Pentru a beneficia de viteze sau trafic de internet superioare celor incluse în abonament, din 7 aprilie, clienții vor putea alege una dintre opțiunile noi dedicate.
În plus, minutele naționale din noile abonamente Cangur și Panteră pot fi folosite pentru apeluri internaționale către rețelele fixe și mobile din țările Uniunii Europene, SUA și Canada. De asemenea, noii clienţi care aleg abonamentele Panteră își vor putea folosi minutele, mesajele scrise şi traficul de internet în roaming , fără o taxă suplimentară. Astfel, Orange continuă iniţiativa începută anul trecut prin opţiunea Go Europe şi face un nou pas catre o comunicare fără graniţe în interiorul spaţiului european.
Totodată, clienții care aleg un abonament Panteră au acces la internet 4G și primesc gratuit încă o cartelă SIM, pentru a folosi acelaşi trafic de internet inclus în abonamentul lor pe un al doilea dispozitiv – tabletă sau modem.