France Telecom, proprietarul operatorului de telefonie mobila Orange, a inregistrat in primul trimestru din 2007 venituri de  12,8 miliarde de euro, in crestere cu 1,8% fata de primul trimestru al anului precendent, si un profit brut de 4,65 miliarde de euro, in crestere cu 2% fata de aceeasi perioda din 2006, informeaza un comunicat al grupului francez. Orange Romania a inregistrat venituri de 283 de milioane de dolari in primele trei luni ale anului, in crestere cu 29% fata 2006.

La 31 martie 2007, Orange Romania avea 8,271 milioane de clienti, in crestere cu 16,4% fata de aceeasi perioada a anului precedent, iar numarul clientilor broadband (EDGE si 3G) a crescut semnificativ.

“Rezultatele financiare inregistrate de Orange Romania reafirma dezvoltarea sustinuta a companiei. Suntem foarte multumiti de accelerarea ritmului de crestere a numarului de clienti cu abonament si de evolutia semnificativa a traficului in retea fata de trimestrele anterioare. In urmatoarele luni, Orange Romania va continua sa lanseze oferte cat mai atragatoare pentru toate categoriile de clienti si va continua sa dezvolte reteaua broadband (EDGE+3G si in curand HSDPA)”, a declarat Richard Moat, CEO Orange Romania.  

In cadrul France Telecom, divizia Personal Communication Services a inregistrat in primele trei din 2006 venituri de 6,91 miliarde de euro, in crestere cu 4,3% fata de primul trimestru din 2006. Numarul de clienti ai companiei a depasit 100 de milioane si a crescut cu 15% in aceasta perioada, iar numarul clientilor EDGE si UTMS s-a triplat, atingand 7,23 milioane.   

Divizia Home Communication Services a inregistrat venituri de 5,54 miliarde de euro, in scadere cu 0,4% fata de primul trimestru din 2006, iar divizia Enterprise Communication Services a realizat venituri de 1,89 miliarde de euro in primele trei luni din 2007, in scadere cu 2% fata de aceeasi perioada din 2005.  

Numarul angajatilor France Telecom s-a redus cu 8.000 in intervalul ianuarie 2006-martie 2007, ajungand la 191.000.

Grupul urmareste extinderea pe pietele emergente, operatorii mobili ai grupului inregistrand cresteri importante in aceste zone. In acest sens, subsidiara Orange din Moldova si-a inceput activitatea in data de 25 aprilie, iar grupul francez a achizitionat recent trei licente in Africa.  

Totodata, France Telecom a anuntat ca Sanjiv Ahuja, CEO Orange si vice presedinte executiv al departamentului Personal Communication Services, va renunta la functia detinuta in cadrul companiei considerand ca si-a indeplinit misiunea de a incadra Orange in cadrul France Telecom si de pozitiona operatorul de telefonie mobila drept brandul France Telecom in segmentul telecomunicatiilor.

Ahuja va ramane presedintele Orange in Marea Britanie si consilier al lui Didier Lombard presedintelui si CEO-ului France Telecom.

In locul lui Sanjiv Ahuja a fost numit Olaf Swantee, care vine din postrul de vice presedinte executiv la Helwett-Packard.

Sursa: Capital 26 Aprilie 2007