Orange a anunţat, ieri, lansarea serviciilor 4G în ţara noastră până la sfârşitul acestui an. Întrebat când va ajunge în ţară şi noul telefon de la Apple, iPhone 5, Jean-Francois Fallacher a declarat că cel mai probabil luna viitoare. CEO-ul Orange a mai spus că există trei tipuri de iPhone comptabile cu tehnologia 4G, iar compania efectuează în prezent teste de compatibilitate cu reţeaua.

“Orange va oferi servicii 4G în banda de 1800 MHz, urmând ca din 2014 să folosească întreaga gamă de frecvenţe”, a declarat Mădălina Suceveanu, directorul tehnic al Orange România.

Orange a plătit pentru aceste licenţe 227 de milioane de euro şi va investi suplimentar încă 100 de milioane de euro în următorii doi ani pentru a elibera spectru din banda de 900 de Mhz. Acestor investiţii li se vor adăuga investiţiile de implementare a serviciilor 4G.

Cosmote, numărul trei pe piaţa locală, va lansa iPhone 5 în luna octombrie, iar aceasta va fi disponibil, atât la abonament, cât şi la liber, fără a fi blocat în reţea.