''Majoritatea consolidărilor s-a finalizat. Au fost în Europa câteva tranzacţii pe segmentul de telefonie mobilă şi fixă şi nu mă aştept la o nouă rundă de consolidări'', a declarat Richard, într-un interviu acordat Bloomberg TV, la Forumul economic mondial de la Davos. 

De asemenea, şeful Orange a afirmat că Franţa este în favoarea deschiderii barierelor în Europa: ''Trebuie să investim în reţele pentru a ne diferenţia şi a ne majora cota de piaţă''. 

Săptămâna aceasta, cotidianul Le Monde a publicat un articol conform căruia anul trecut Orange şi Deutsche Telekom au purtat discuţii în vederea unei fuziuni. 

O sursă din apropierea acestui dosar a confirmat pentru Le Monde că în perioada iunie – septembrie 2017 au avut loc discuţii confidenţiale între cele două companii care au examinat o fuziune între egali. Sursa a adăugat că discuţiile au rămas într-o fază exploratorie, fără ca o bancă să fie mandatată, în principal din cauza diferenţei de valoare între cele două companii: aproape 40 miliarde de euro în cazul Orange faţă de aproape 70 miliarde de euro pentru Deutsche Telekom. 

Speculaţiile cu privire la o eventuală fuziune a operatorilor francez şi german apar în mod regulat pe fondul consolidării sectorului european al telecomunicaţiilor. 

''Acum ne concentrăm mai mult pe investiţii, pregătim 5G, investim în fibră optică, poate şi în noi domenii, pentru a fi în fruntea companiilor de telecomunicaţii. Nu mă aştept la noi consolidări'', a declarat Richard. 

La Bursa de la Paris, acţiunile Orange au urcat joi cu 0,2%, la 14,71 euro. 

Luna trecută, Orange a anunţat că mizează pe o creştere a profitului său operaţional (EBITDA) de 2% în 2017, urmată de o accelerare în 2018. De asemenea, grupul francez se aşteaptă ca investiţiile sale să atingă un vârf de 7,4 miliarde de euro în 2018, urmând ca, începând din 2019, să înceapă să scadă. 

"În ceea ce priveşte investiţiile, voinţa noastră este să reducem costul unitar cu 15%, adică un miliard de euro până în 2020, bani care vor fi reinvestiţi pentru a ne conserva avansul în reţele", a declarat directorul financiar al grupului Orange, Ramon Fernandez. 

Orange a precizat că va acorda acţionarilor un dividend anual de "cel puţin 0,65 euro" în perioada 2018 – 2020. 

Grupul Orange, cunoscut anterior sub numele de France Telecom, este prezent în 209 de ţări şi are un portofoliu de 247 de milioane de clienţi, dintre care 185 de milioane abonaţi la serviciile de telefonie mobilă. 

Orange România a realizat, în trimestrul al treilea al acestui an, o cifră de afaceri în valoare de 277,2 milioane de euro, în creştere cu 10,4% faţă de perioada similară din 2016. La 30 septembrie 2017, Orange România oferea servicii mobile şi fixe pentru 10.331.000 clienţi, în creştere cu 2,5% comparativ cu trimestrul precedent. 

AGERPRES