Detroit a devansat astfel oraşul Flint, din acelaşi stat (Michigan), oraşele Rockford şi Chicago din Illinois şi Modesto, California, în topul celor mai nefericite cinci zone urbane din Statele Unite.

"Problemele oraşului Detroit nu sunt o noutate. El se află într-un declin de patru decenii, în paralel cu panta descendentă a industriei auto americane", potrivit Forbes.com. La începutul săptămânii, un grup de experţi a afirmat că oraşul se confruntă cu o criză fiscală şi un potenţial faliment, precum şi o posibilă preluare de către stat.

Pentru a alcătui lista cu cele mai nefericite oraşe, Forbes a analizat 200 din cele mai mari zone urbane americane şi le-a clasat în funcţie de o serie de factori, precum rata criminalităţii, executări silite, taxe, preţuri imobiliare, naveta până la serviciu, condiţiile meteorologice şi populaţia în scădere.

Criminalitatea, rata mare a executărilor silite, preţurile imobiliare în scădere, precum şi costul vieţii de zi cu zi au plasat Chicago pe locul patru în topul publicaţiei. Şi New York, care se află în locul 10, a ajuns în top din cauza preţului ridicat al traiului. "The Big Apple" are unul din cele mai mari impozite pe venit şi cele mai îndelungate navete din SUA, cu o medie de 36 de minute.