Lotul, care depăşeşte cu puţin 2 ha, conţine mai multe clădiri în care îşi au sediul o băcănie, un fast-food, un magazin şi un birou poştal. Terenul mai oferă, de asemenea, posibilitatea organizării unor picnicuri în zone cu copaci.

Preţul de pornire al licitaţiei a fost fixat la 250.000 de dolari.

"Oraşul are doi locuitori, ceea ce face din el unul dintre cele mai mici din SUA", precizează pe site-ul său internet Williams & Williams, care a vândut deja prin licitaţie, în aprilie, "cel mai mic oraş al SUA", Buford (statul Wyoming), pentru 900.000 de dolari.

Garryowen oferă o atracţie în plus faţă de Buford, fiind construit pe locul bătăliei de la Little Big Horn, care a opus în 1876 trupele americane ale generalului Custer mai multor triburi locale (Cheyenni şi Sioux), conduse de Sitting Bull.

Bătălia s-a terminat prin victoria indienilor şi moartea lui Custer, istoricele personaje inspirând ulterior o literatură pletorică şi nmeroase filme, între care "Şarja fantastică" (1941) al lui Raoul Walsh, "Little Big Man" (1970) al lui Arthur Penn, cu Dustin Hoffman.

În afara oraşului, Williams&Williams va dispersa în aceeaşi zi o colecţie de manuscrise şi obiecte personale ale văduvei generalului Custer, cu acelaşi preţ de pornire: 250.000 de dolari.

Sursa: Agerpres