Iniţiativa de la Tulsa este ultimul efort de a convinge oamenii să se mute în oraşe mai mici. Programele au bugete de mii de dolari, direcţionaţi către stimulente de natură financiară. Finanţatorii speră să atragă lucrători care altfel s-ar stabili în zonele metropolitane importante.
De la criza financiară, oraşele cele mai prospere ale ţării au devenit şi mai importante din punct de vedere economic. Conform unui raport al instituţiei Brookings privind inegalităţile economice, dezvoltarea tehnologiei informaţiei a recompensat zonele deja dezvoltate.
Programul Dubbed Tulsa Remote este sponsorizat de Fundaţia George Kaiser Family Foundation, al cărei site web pentru iniţiativă a primit mai mult de 6.000 de aplicaţii de la începutul acestei luni, a declarat Ken Levit, directorul executiv al GKFF.
Pentru a fi eligibili pentru programul Tulsa Remote, solicitanţii trebuie să aibă cel puţin 18 ani şi să lucreze cu o companie care să le permită să lucreze de la distanţă. Antreprenorii care nu locuiesc în zona Tulsa pot, de asemenea, să aplice.
Pachetul total de 10.000 de dolari, care se întinde pe parcursul unui an, acoperă 2.500 dolari pentru cheltuieli de mutare, plăţi lunare de 500 USD pentru a acoperi chiria şi 1.500 dolari după ce locuiesc în Tulsa timp de un an, potrivit lui Levit, conform știrileprotv.ro.