Orașul care va supraviețui Apocalipsei. E cel mai bun loc unde te poți refugia dacă vine sfârșitul lumii

temperatura

Numeroase orașe din întreaga lume au dezvoltat planuri pentru a face față problemei de urgență majoră a schimbărilor climatice. Dar nu toate sunt pregătite la fel de bine.

Când vine vorba de securitatea climatică, Wellington, capitala Noii Zeelande, are cel mai bun plan de acțiune. Așa reiese din The Economist Intelligence Unit, care a publicat recent Indexul orașelor sigure în 2021, potrivit QZ.com.

Din 2015, raportul semestrial al revistei a evaluat 60 de orașe globale în funcție de siguranța lor, de-a lungul diferitelor valori, inclusiv securitatea personală, sănătatea și infrastructura.

Pentru prima dată în acest an, securitatea mediului a fost adăugată ca o categorie separată. Cercetătorii au recunoscut adaptarea climatică drept o parte critică a siguranței urbane.

În majoritatea celorlalte categorii, multe dintre unele orașe din economii avansate, cu venituri mari, sunt incluse în fruntea clasamentului. 

Copenhaga a fost numit cel mai sigur oraș în ansamblu, iar locuri precum Singapore și Hong Kong ocupă locuri in frunte în materie de sănătate și infrastructură.

Introducerea noului pilon pentru securitatea mediului în indicele din acest an reflectă importanța crescută a problemelor de durabilitate și a măsurilor de adaptare la climă pe fondul pandemiei.

Toronto și Copenhaga s-au comportat semnificativ mai bine în noul pilon de securitate a mediului decât oricare dintre primele trei orașe din anii anteriori. Interesant este că indicele arată, de asemenea, că orașele cu venituri medii se descurcă mult mai bine în acest domeniu decât în ​​alte categorii.

La categoria Securitatea mediului, topul arată astfel

Wellington, Toronto, Washington DC, Bogota, Milano, Copenhaga, Stockholm ,  Rio de Janeiro, Zurich, Kuala Lumpur.

Pentru a crea indicele de securitate a mediului, cercetătorii EIU au evaluat orașele în două categorii de date: planul general de sustenabilitate al unui loc, stimulente pentru energie regenerabilă și sisteme de gestionare a deșeurilor. Precum și pe baza rezultatelor, cum ar fi calitatea aerului, acoperirea pădurilor urbane și stresul apei.