Orașul din România unde nu vor intra femeile! Totul e finanțat de Gigi Becali

gigi becali

SURSA FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Gigi Becali construiește un adevărat oraș monahal în România, unde femeile nu vor avea voie să intre. Acest lucru este deja specificat pe pancartele prezente în zonă. Unde se află mai exact această investiție a omului de afaceri și ce alte planuri are aici?

Gigi Becali a decis să finanțeze în satul Comanca, județul Vâlcea, cu sume importante construcția unui adevărat oraș monahal, precum modelul Muntelui Athos. Omul de afaceri a achiziționat în acest sens un teren de 30 de hectare pe care a construit deja prima din cele cinci mănăstiri. Un aspect important este acela că femeile nu vor avea acces, lucru specificat de altfel pe pancartele din zonă.

Ce prevede proiectul?

Din loc, în loc apar şi pancarte care semnalizează Mănăstirea „Naşterea Prorocului Ioan Botezătorul”. Plăcuţa indicatorului roşu e împărţită în două, pe parte inferioara scrie clar: Nu permite intrarea femeilor!

Stareţul mănăstirii de aici, Protosinghel Casian Hunca, povesteşte că Gigi Becali a fost impresionat de loc şi vrea să construiască acolo versiunea românească a Muntelui Athos.

Potrivit declarațiilor administratorului mănăstirii, Gigi Becali a cumpărat în anul 2020 cele 30 hectare pentru construcţia oraşului monahal, iar la începutul anului trecut a demarat construcţia primei mănăstiri, care e gata în prezent, împreună cu 3 chilii. Proiectul prevede construirea a 100 de chilii şi 5 mănăstiri, iar cea mai mare, construcţie care va începe în primăvara acestui an, va avea o lungime de 35 de metri.

Cu toate acestea, o mănăstire de maici va fi construită la aproximativ 7 kilometri distanță. În plus, va fi înălțată o cruce asemănătoare cu aceea de pe Caraiman, dar mult mai mare.

Păreri împărțite despre orașul monahal

Oamenii din zonă au păreri impărţite despre oraşul monahal construit de Becali, însă administratorul mănăstirii spune că investițiile din zonă vor fi benefice pentru stațiune.

„Orice investiție în zonă aduce profit imaginii stațiunii, deci nu se pune problema să nu reprezinte un punct de atracție și turismul pastoral să se dezvolte spre binele stațiunii și tuturor oamenilor din zonă”, a explicat Gheorghe Dumitraşcu, administratorul mănăstirii, pentru Antena 3.

În prezent la mănăstire stau doar trei persoane care se ocupă de slujbele, dar în viitor sunt aşteptaţi şi alţi călugări, din ţară şi din străinătate.

Primarul staţiunii Băile Olăneşti, Sorin Vasilache, se declară mulţumit de ajutorul dat de Becali la dezvoltarea infrastructurii locale, dar realitatea drumului de acces în sat arată că mai sunt multe de făcut.