De exemplu, proiectul imobiliar Jinxin Han Lin Yuan are locuințe al căror preț ajungea la 10.000 de yuani, în timp ce acum acesta este de 3750 de yuani.
Ordos, este cel mai cunoscut oraș fantomă. Aici a fost construit un campus, proiectat ca să găzduiască 2,3 de milioane de studenți, dar acum nu locuiesc decât maximum 30.000.

Publicața LA Times a găsit aici puțin cinci proiecte de infrastructură – pe care le califică drept "ridicole" -, finanțate de guvernul chinez, doar ”de dragul dinamizării și dezvoltării sectorului”.

Conform calculelor LA Times, sunt cel puțin 1.700 de miliarde de dolari din bugetul guvernului chinez înghițiți de proiecte de acest gen.

Cei de la Business Insider au publicat în vara acestui an un articol în care arătau proiectele imobliare fantomă, mii de locuinţe în care nu stă nimeni.

Roubini: "Aeroporturi pustii şi autostrăzi către nicăieri"

Analistul economic Nouriel Roubini spunea de curând: Chinezii au construit enorm. Numai că acum au blocuri goale, aeroporturi pustii şi autostrăzi către nicăieri. Toate aceste proiecte duc la investiţii neperformante.

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/0h7V3Twb-Qk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Conform unei anchete realizată în peste 30 de orașe mari din China, proprietățile imobiliare din 11 orașe au prețuri ce depășesc de la 30% la 50% un indice de referință care ține cont de 11 factori, printre care infrastructura și puterea de cumpărare.

Diferența ajunge chiar la 70% în unele orașe. Conform cifrelor oficiale, prețurile apartamentelor erau în luna octombrie mai mari cu 0,2% față de luna anterioară și cu 8,6% față de perioada similară a anului trecut.

Guvernul de la Beijing a început să impună măsuri împotriva creșterii prețului la apartamente încă din luna aprilie, una dintre ele fiind interzicerea băncilor de a acorda credite pentru cei care vor să-și cumpere un al treilea apartament.
<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/rPILhiTJv7E" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> Se pregătește de o nouă lovitură: Soros cumpără imobiliare în țara orașelor fantomă