Poluarea luminoasă este problematică din mai multe motive. Suplimentar faţă de îngreunarea cercetărilor astronomice, aceasta poate avea un impact asupra ritmului biologic, modificarea comportamentului păsărilor, reptilelor și chiar a oamenilor. O declarație oficială recentă a American Medical Association a avertizat, de asemenea, în privinţa pericolelor lumini cu LED-uri, care înlocuiesc din ce în ce mai mult lămpile stradale datorită eficienței energetice a acestora. Lumina albastră emisă de becuri cu LED-uri este mai perturbatoare decât iluminatul tradițional cu aspect mai cald.
Locuitorii din Singapore nu sunt singuri în lupta lor pentru a vedea stelele. Potrivit studiului, 99% din populaţiile SUA și europene trăiesc cu un anumit nivel de poluare a luminii, iar 80% dintre nord-americani nu pot vedea nici ei Calea Lactee.
Alte ţări afectate de un nivel ridicat de poluare luminoasă sunt Kuweit, Qatar, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită și Coreea de Sud. Ţări din lume cel mai puțin poluate de lumină sunt Ciad, Republica Centrafricană și Madagascar, în care mai mult de 75% din populație vederi cu acurateţe stelele nopții.
În raportul Science Advances, cercetatorii spera că datele lor îi vor ajuta pe alții care studiază impactul poluării luminoase, în condiţiile în care orașele devin în mod inevitabil tot mai mai strălucitoare.