Presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism, in temeiul prevederilor art. 8 din Hotararea Guvernului nr. 513/1998 privind activitatea de comercializare a serviciilor turistice si de acordare a brevetelor si licentelor de turism, in baza prevederilor Hotararii Guvernului nr. 972/1998 privind organizarea si functionarea Autoritatii Nationale pentru Turism, cu modificarile ulterioare, avand in vedere propunerile fundamentate de Oficiul de Autorizare si Control in Turism (O.A.C.T.), emite urmatorul ordin:
Art. I. – Normele metodologice privind activitatea de comercializare a serviciilor turistice, criteriile si metodologia de acordare a licentelor si brevetelor de turism, aprobate prin Ordinul ministrului turismului nr. 125 din 11 septembrie 1998, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 462 din 2 decembrie 1998, se modifica si completeaza dupa cum urmeaza:
1. La punctul 3.2.2 litera f) se introduce alineatul 2 cu urmatorul cuprins:
„Fac exceptie persoanele care isi desfasoara activitatea in calitate de asociati inscrisi in documentele constitutive ale societatii.”
2. La punctul 3.2.2.4, dupa litera d) se introduce litera e) cu urmatorul cuprins:
„e) copie de pe actul de detinere a spatiului, copie de pe brevetul de turism al persoanei care conduce agentia si de pe contractul de munca al acesteia.”
3. La punctul 3.3.3 litera f), prima liniuta va avea urmatorul cuprins:
„- copie de pe carnetul de munca, certificata pentru conformitate de inspectoratul teritorial de munca sau, dupa caz, de unitatea care pastreaza si completeaza carnetul de munca, iar in cazul celor care au lucrat in strainatate sau in calitate de ghizi colaboratori se poate prezenta si alt document din care reiese perioada efectiv lucrata.a
4. La punctul 3.3.5, dupa alineatul 3 se introduce alineatul 4 cu urmatorul cuprins:
„Brevetele pot fi acordate si pe termen limitat pentru persoanele care fac dovada ca sunt inscrise la cursul de formare manageriala sau pentru absolventii unei facultati cu profil de turism, care dovedesc ca sunt incadrati la o societate comerciala de turism.”
5. Anexele nr. 1 si nr. 1 bis la normele metodologice se inlocuiesc cu anexele nr. 1 si 2 la prezentul ordin.
6. La punctul 2.2.3 din anexa nr. 5 la normele metodologice, alineatul 1 va avea urmatorul cuprins:
„2.2.3. sa fie absolvent al unui colegiu cu profil de turismA